Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Να επεκταθεί σε εκπαιδευτικούς, παιδιά, φοιτητές
Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικούς, παιδιά, φοιτητές, φαντάρους και ναυτικούς, τάχθηκε ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού εκπαιδευτικούς, παιδιά, φοιτητές, φαντάρους και ναυτικούς, τάχθηκε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, τονίζοντας πως «το πρωταρχικό αγαθό που πρέπει να προστατέψουμε είναι η υγεία, αλλά για να υπάρχει ζωή και υγεία, πρέπει να δουλέψει και η οικονομία, αλλιώς με τι χρήματα θα στηριχθεί η υγεία;».

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, δήλωσε ότι βλέπει τον εμβολιασμό «ως ένα ανθρωπιστικό καθήκον, μια υποχρέωση αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπό μας με τον οποίο συμβιώνουμε μέσα στην κοινωνία. Είναι μια απόδειξη ότι αποδεχόμαστε τους κανόνες της συμβίωσης εν κοινωνία και κατά κάποιο τρόπο δεν δεχόμαστε να θέσουμε την ζωή του συνανθρώπου μας σε διακινδύνευση. Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, γιατί αυτό δεν είναι μόνο ένα νομικό, συνταγματικό καθήκον, εγώ το βλέπω ως μια ηθική επιταγή του ανθρώπου προς τον άνθρωπο, θρησκευτική επιταγή αν θέλετε για ορισμένους από τους συνανθρώπους μας, μια άγραφη επιταγή για όσους ανθρώπους ζουν μέσα σε μια κοινωνία, είναι αναγκασμένη η κοινωνία, να προχωρήσει σε μέτρα. Όπως, για όλα τα θέματα προχωρά η κρατική εξουσία στην λήψη μέτρων για αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται τι είναι σωστό, τι λάθος, τι υποχρέωση και τι καθήκον».

«Εγώ θυμάμαι όταν πήγα να καταταγώ στο Ναυτικό, σήκωσα το μανίκι μου, μού έκαναν εμβόλιο, ούτε με ρώτησε κανένας, ούτε υπήρχε καμιά αμφισβήτηση, μάς έβαζαν στην σειρά και μάς έκαναν εμβόλιο», συμπλήρωσε.

Στα δικαστήρια θα κριθεί η συνταγματικότητα

Για τη συνταγματικότητα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο Π. Πικραμμένος εκτίμησε ότι «κατά πόσο είναι συνταγματικώς ορθό, θα το κρίνουν εντέλει τα δικαστήρια, υπάρχει μια αρχή κρίσεως με την απόφαση που έγινε για την ΕΜΑΚ, όπου εκεί αναφέρεται ότι πρέπει να υποχωρήσει το ατομικό δικαίωμα προ των επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος για λόγους προστασίας της υγείας, που προστατεύεται από το άρθρο 21 του Συντάγματος».

«Δεν θέλω να παρεξηγηθώ και να θεωρηθεί ότι προκαταλαμβάνω ή ότι ξέρω κάτι παραπάνω, απλώς εκφράζω την νομική μου άποψη, ότι είναι προφανές ότι ένα πρώτο δείγμα μας δίνει η απόφαση για την ΕΜΑΚ, από κει και πέρα είναι θέμα εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας και το δικαστήριο θα κρίνει σε κάθε περίπτωση αν το μέτρο είναι ανάλογο, δεν είναι ανάλογο και τα λοιπά», συμπλήρωσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα