nosokomeio stithoskopio
Menelaos Michalatos / SOOC
Μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε την Τετάρτη 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ηλικίας 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα

Των κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των εισαγωγών των ασθενών με κορoνοϊό στα νοσοκομεία, που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα, έκρουσε ο Μάριος Λαζανάς Παθολόγος/Λοιμωξιολόγος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο  κος Λαζανάς, τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κορoνοϊού ήταν αναμενόμενη.

«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως το στέλεχος κορoνοιού Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό και συγχρόνως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πρόκειται για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται  το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συνάντηση Μητσοτάκη με μαθητή
Η επιστολή που συγκίνησε τον Κυριάκος Μητσοτάκη: Συνάντηση με μαθητή Ειδικού Σχολείου
Συνάντηση με νόημα: Ο Μητσοτάκης υποδέχθηκε μαθητή Ειδικού Σχολείου – «Με συγκίνησε» η επιστολή του
Η επιστολή που συγκίνησε τον Κυριάκος Μητσοτάκη: Συνάντηση με μαθητή Ειδικού Σχολείου
Βιασμός
Φρίκη στον Βόλο: Γονείς βασάνιζαν τα παιδιά τους - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο
Σοκ στον Βόλο: Γονείς στο εδώλιο για κακοποίηση των παιδιών τους - Τι ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου τους
Φρίκη στον Βόλο: Γονείς βασάνιζαν τα παιδιά τους - Τα χτυπούσαν με μαστίγιο
Βουλή
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «μικροσκόπιο» 13 βουλευτές της ΝΔ – Ζητείται άρση ασυλίας
Ποιοι είναι οι 13 «γαλάζιοι» σε «ΟΠΕΚΕΠΕ 2» και «ΟΠΕΚΕΠΕ 3» – Καραμανλής και Παπακώστα για κακούργημα, Χατζηβασιλείου και Αθανασίου στη νέα δικογραφία
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο «μικροσκόπιο» 13 βουλευτές της ΝΔ – Ζητείται άρση ασυλίας