Κοινωνία 0

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μέλι – Εντοπίστηκε απαγορευμένη ουσία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί μέλι καθώς εντοπίστηκε σε αυτό ουσία που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης

Μετρονιδαζόλη εντόπισε σε μέλι ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Η συγκεκριμένη φαρμακολογικά δραστική ουσία απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Για τον λόγο αυτό, ο ΕΦΕΤ ανακαλεί το συγκεκριμένο προϊόν.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε μέλι, την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Πρόκειται για το προϊόν «Χρυσή Κρήτη» Θυμαρίσιο Μέλι Κρήτης Συνεργασία, με αριθμό παρτίδας LOT:1082, ημερομηνία λήξης: 07/2023, συσκευασία των 450g, που παράγεται για την Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης ΑΕ, ΒΙΟΠΑ Χανίων.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να μην το καταναλώσουν».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία