Lockdown: Ποια νησιά βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» μετά τη Μύκονο
Lockdown στα νησιά: Τα σενάρια για τα μέτρα

Με τοπικά lockdown αναμένεται να συνεχιστεί το καλοκαίρι, στην περίπτωση που δεν χτιστεί τείχος ανοσίας.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στο νησί της Μυκόνου προκάλεσε την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία αναμένεται να εφαρμοστούν και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις σε τουριστικούς προορισμούς.

Στο «μικροσκόπιο» κι άλλα νησιά

Η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και η στασιμότητα στην πορεία των εμβολιασμών απειλούν τον τουρισμό, καθώς τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται δεν βοηθούν στην ενίσχυση της οικονομίας την οποία έχει ανάγκη η Ελλάδα.

Η κυβέρνηση επισημαίνει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να επιβληθεί καθολικό lockdown στη χώρα, αλλά θα επιλέγονται τοπικές λύσεις σε περιοχές που υπάρχει έξαρση της πανδημίας.

Αυτό εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στη Μύκονο, ενώ παρόμοιες λύσεις ενδέχεται να τεθούν σε ισχύ σε νησιά όπου υπάρχει αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

Στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα νησιά της Πάρου, Σαντορίνης, Ιο και Κρήτης (κυρίως σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο) όπου παρατηρείται σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων.

Πάντως, οι επαγγελματίες της Μυκόνου μιλούν ήδη για ακυρώσεις αφίξεων και πρόωρες αναχωρήσεις. Στο νησί η σεζόν μέχρι τώρα θύμιζε τις καλές προ COVID εποχές και υπήρξε απότομη προσγείωση σε μια δύσκολη πραγματικότητα.

Τα σενάρια για τα μέτρα

Η κυβέρνηση εξετάσει εναλλακτικά σενάρια και αναμένονται ανακοινώσεις για τα ξενοδοχεία καραντίνας, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες πολίτες που διαγνώστηκαν θετικοί τον κορονοϊού δεν έβρισκαν πού να μείνουν (σε Μύκονο, Πάρο, Αλόννησο).

Γίνονται σκέψεις για επίταξη δωματίων στους τουριστικούς προορισμούς. Επιπλέον, εξετάζεται ορισμένες καμπίνες στα πλοία να είναι «COVID» για τη μεταφορά από τα νησιά πολιτών που νοσούν.

Άλλο ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την κυβέρνηση είναι ότι τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο αφορούν και εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ωστόσο, το προηγούμενο διάστημα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τόνιζαν ότι δεν μπορεί να  υπάρξουν νέοι περιορισμοί για εμβολιασμένους πολίτες, καθώς αυτό θα ήταν άδικο. Έτσι, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι στη Μύκονο δεν πρόκειται για lockdown αλλά για μέτρα που αφορούν αποκλειστικά στη διασκέδαση. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αναπληρώτρια εκπ/κός: Γιατί ανακλήθηκε η πρόσληψη της και πως σχετίζεται με την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κινητοποιησεισ
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
«Η κυβέρνηση τόλμησε να καταθέσει το νομοσχέδιο! Δεν κάνουμε βήμα πίσω! Θα βουλιάξουμε την Αθήνα με νέα πανελλαδική κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης...
Φοιτητικοί Σύλλογοι: Κλιμάκωση με πανελλαδικό συλλαλητήριο αύριο Πέμπτη
πιερρακακης
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
Πιερρακάκης: «Οποιοσδήποτε λέει αυτή τη στιγμή ότι δεν έχουμε ιδιωτική, ιδιωτική, όχι μη κερδοσκοπική, ιδιωτική πρακτικά τριτοβάθμια, ό,τι και να...
Πρωτολογία και δευτερολογία του Κ. Πιερρακάκη στη Βουλή για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!
Προφανώς ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά, να τα συζητάει, να συμπαραστέκεται στα προβλήματά τους, να τα βοηθάει, να τα εμψυχώνει....
Και τώρα οι εκπαιδευτικοί… ως βοηθοί εισαγγελέα στην εκπαίδευση της υποκρισίας!