Προειδοποίηση Γραβάνη: Οι ανεμβολίαστοι οδηγούν τη χώρα σε κλείσιμο
«Η οικονομία θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την αύξηση των κρουσμάτων και την κύρια ευθύνη θα την έχουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν», γράφει ο Αχιλλέας Γραβάνης

Για την έκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες καθώς και για την ευθύνη των ανεμβολίαστων, προειδοποίησε ο καθηγητής Αχιλλέας Γραβάνης, με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει, η οικονομία θα δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την αύξηση των κρουσμάτων και την κύρια ευθύνη θα την έχουν όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως όσοι συμβάλλουν σε αυτή την κατάσταση είναι και αυτοί που διχάζουν την κοινωνία. «Σε αυτούς θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανάρτηση:

«Όταν σε 2-3 βδομάδες τα κρούσματα θα ξεπερνούν ίσως και κατά πολύ τις 6.000-7.000 ημερησίως και σε 4-6 βδομάδες οι κλινικές COVID-19 και οι ΜΕΘ θα αρχίσουν να γεμίζουν, οι τουρίστες θα ελαττώνονται τάχιστα (η Γερμανία ετοιμάζει οδηγία …), η οικονομία θα φρενάρει (ποιος άραγε θα έχει όρεξη για ψώνια και διασκέδαση).

Οι ανεμβολιαστοι θα οδηγούν την χώρα σε κλείσιμο (έστω τοπικά), πάλι σε απώλειες δουλειών, σε χρεοκοπίες. Αυτή τη φορά δίχως σημαντική οικονομική στήριξη από την πολιτεία.

Την κοινωνία την διχάζουν αυτοί που θα συμβάλουν σε αυτήν την κατάσταση, δηλαδή οι ανεμβολιαστοι και οι εμφανείς και αφανείς υποστηρικτές τους. Σε αυτούς (πολίτες, πολιτικούς, επιστήμονες) θα οφείλεται η δυστυχία αυτή, σε αυτούς θα σταλεί ο λογαριασμός της οικονομικής δυσπραγίας, της οσμής αρρώστιας και θανάτου. Καθαρές κουβέντες, όχι πολιτικά ορθές ανευθυνότητες. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας θα έχει κάνει το καθήκον της, ως όφειλε και θα ζητά εξηγήσεις.

Η πολιτεία επίσης θα πρέπει με θάρρος και υπευθυνότητα να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες (εκπαιδευτικοί, σώματα ασφάλειας όπως έκανε στη ΕΜΑΚ, επαγγελματίες εστίασης, οδηγοί ταξί λεωφορείων, επαγγελματίες κοσμητικης/αισθητικής/άθλησης).

Και επιτέλους, οι ακαδημαϊκοί επιστημονικοί φορείς να ζητήσουν από τους ‘επιστήμονες’ και τους επιστημονιζοντες εμπόρους της δυστυχίας να τεκμηριώσουν τις επικίνδυνες για την δημόσια υγεία απόψεις τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δίπλωμα οδήγησης: Ποιοι πρέπει να το παραδώσουν άμεσα

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kyranakis
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
«Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας»: Σάλος με τη σεξιστική επίθεση Κυρανάκη στην Πέτη Πέρκα - Δείτε βίντεο
Σεξιστική επίθεση Κυρανάκη κατά Πέρκα: «Εδώ δεν είναι η κουζίνα σας κυρία μου»
απεργια ταξι
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των ταξί – Η ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία έως την Παρασκευή 16/1, εξαγγέλλει νέο 48ωρο
Ταξί: Παράταση της απεργίας έως το πρωί της Παρασκευής – Νέο 48ωρο «μπλακ άουτ»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Σοφία Ζαχαράκη σε εκδήλωση
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία
Σοφία Ζαχαράκη: «Καθοριστικός ο ρόλος των εκπαιδευτικών, είμαστε δίπλα στα παιδιά, βλέπουμε τα πρώτα σημάδια και μπορούμε να λειτουργούμε προληπτικά...
Κοινή Ημερίδα των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη για τη σχολική βία