pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
mas
«Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης», επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Την αλληλεγγύη του, στον λαό της Κούβας εκφράζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και όπως αναφέρει, καταδικάζει τις προσπάθειες «των ιμπεριαλιστών και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα που χρησιμοποιούν την πανδημία για να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού».

«Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης», επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Επιπλέον αναφέρει πως «η Κούβα δίνει την μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός εμπάργκο 6 δεκαετιών που κοστίζει στην οικονομία της χώρας 5 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος! Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν προετοιμάζοντας μέχρι και σχέδια επεμβάσεων στην Κούβα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Κούβας που υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης! Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα που χρησιμοποιούν την πανδημία για να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού! Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα, που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, οργανώνουν διαδηλώσεις στην Κούβα που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν να καλούν ακόμα και σε ιμπεριαλιστική "ανθρωπιστική επέμβαση" στην Κούβα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός των ΗΠΑ!

Η Κούβα δίνει την μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός εμπάργκο 6 δεκαετιών που κοστίζει στην οικονομία της χώρας 5 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος! Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον Πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν προετοιμάζοντας μέχρι και σχέδια επεμβάσεων στην Κούβα!

Σήμερα αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο μιλούν για «ανθρωπιστική κρίση» στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για την «Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» των κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις είναι που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη. Στις χώρες τους οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι οι ίδιοι που μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι περιττά. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεων δήθεν για τη «δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Την στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης υγείας, και  στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για την σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού. Στην υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών κατακτήσεων που ακόμη και σήμερα αποτελούν σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων διεθνώς και εμπνέουν ειδικά εμάς, τη νέα γενιά.
Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τον λαό της Κούβας ενάντια στις νέες προσπάθειες των ιμπεριαλιστών για το χτύπημα και την υπονόμευση της Κουβανικής Επανάστασης.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Το νέο αναγνωρισμένο από τον ΑΣΕΠ Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής για μοριοδότηση εκπαιδευτικών

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

pinakas
Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα
Διευθύντρια σχολείου παρεμπόδισε συνδικαλιστική ενημέρωση σε δημοτικό σχολείο και προχώρησε σε ψευδή καταγγελία σε βάρος της εκπαιδευτικού για...
Ψήφισμα συμπαράστασης στην εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα
pirkagia
Μεγάλη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο – Φόβοι για εγκλωβισμένους
Αναστάτωση και ανησυχία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Ξέσπασε πυρκαγιά στο Επαγγελματικό – Βιοτεχνικό Επιμελητηρίο
Μεγάλη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο – Φόβοι για εγκλωβισμένους