mas
«Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης», επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Την αλληλεγγύη του, στον λαό της Κούβας εκφράζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και όπως αναφέρει, καταδικάζει τις προσπάθειες «των ιμπεριαλιστών και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα που χρησιμοποιούν την πανδημία για να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού».

«Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης», επισημαίνει στην ανακοίνωση του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Επιπλέον αναφέρει πως «η Κούβα δίνει την μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός εμπάργκο 6 δεκαετιών που κοστίζει στην οικονομία της χώρας 5 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος! Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν προετοιμάζοντας μέχρι και σχέδια επεμβάσεων στην Κούβα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο λαό της Κούβας που υπερασπίζεται τις κατακτήσεις της Κουβανικής Επανάστασης! Καταδικάζουμε τις προσπάθειες των ιμπεριαλιστών και των μισθοφόρων τους μέσα στην Κούβα που χρησιμοποιούν την πανδημία για να ανατρέψουν τις κατακτήσεις του κουβανικού λαού! Οι ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα στο έδαφός τους, καθώς και δυνάμεις μέσα στην Κούβα, που στηρίζουν ανοιχτά τα σχέδιά τους, οργανώνουν διαδηλώσεις στην Κούβα που καλούν σε ανατροπή της κυβέρνησης. Δεν διστάζουν να καλούν ακόμα και σε ιμπεριαλιστική "ανθρωπιστική επέμβαση" στην Κούβα, με πρόσχημα την αντιμετώπιση των δυσκολιών που προκαλεί ο ίδιος ο ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός των ΗΠΑ!

Η Κούβα δίνει την μάχη της ζωής και του αύριο κόντρα στις συνέπειες ενός εμπάργκο 6 δεκαετιών που κοστίζει στην οικονομία της χώρας 5 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος! Το δολοφονικό εμπάργκο ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας αποτρέπει την εισαγωγή μιας σειράς ιατρικών ειδών και προμηθειών πρώτης ανάγκης. Η όξυνση των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο λαός της Κούβας είναι συνέπεια της κλιμάκωσης των μέτρων του εμπάργκο από τον Πρόεδρο Τραμπ, που διατηρεί και συνεχίζει ο Μπάιντεν προετοιμάζοντας μέχρι και σχέδια επεμβάσεων στην Κούβα!

Σήμερα αυτοί που επέβαλαν και συνεχίζουν το δολοφονικό εμπάργκο μιλούν για «ανθρωπιστική κρίση» στην Κούβα και δήθεν αγωνιούν για την «Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα» των κουβανών. Οι ίδιες δυνάμεις είναι που δολοφονούν λαούς σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Παλαιστίνη. Στις χώρες τους οι ρατσιστικές δολοφονίες μαύρων από αστυνομικούς είναι καθημερινό φαινόμενο. Είναι οι ίδιοι που μέσα στην πανδημία ψήφισαν νόμους για την ποινικοποίηση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης και κλείνουν νοσοκομεία γιατί είναι περιττά. Η υποκρισία και τα ψέματα των ιμπεριαλιστών είναι καλυμμένες με το αίμα παλαιότερων επεμβάσεων δήθεν για τη «δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Την στιγμή που στις ΗΠΑ έσκαβαν μαζικούς τάφους για τα θύματα της πανδημίας και της ιδιωτικοποιημένης υγείας, και  στην ΕΕ οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν την πανδημία για το χτύπημα των μισθών, των συντάξεων και των εργασιακών δικαιωμάτων το νησί του Φιντέλ και του Τσε πήρε μέτρα προστασίας της υγείας των κατοίκων του. Ανέπτυξε 5 εμβόλια ενάντια στον κορονοϊό και έστειλε ιατρική βοήθεια σε μια σειρά χώρες σε όλο τον πλανήτη.

Εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο χαιρετίζουν και εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στον λαό της Κούβας για την σταθερή του διεθνιστική και ανθρωπιστική προσφορά στους τομείς της υγείας, της παιδείας, του πολιτισμού. Στην υπεράσπιση των εργατικών-λαϊκών κατακτήσεων που ακόμη και σήμερα αποτελούν σύμβολο του αγώνα των εργαζομένων διεθνώς και εμπνέουν ειδικά εμάς, τη νέα γενιά.
Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους και τον λαό της Κούβας ενάντια στις νέες προσπάθειες των ιμπεριαλιστών για το χτύπημα και την υπονόμευση της Κουβανικής Επανάστασης.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
Η Σύνοδος συζήτησε επιπλέον διεξοδικά ζητήματα, που απασχολούν το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα θέματα έρευνας και καινοτομίας,...
Η ανακοίνωση της 105ης Συνόδου πρυτάνεων: Αναγκαία η αύξηση του προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων και η αντιμετώπιση της υποστελέχωσης
κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες