Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
selftest
Τα παιδιά θα μπαίνουν στα μαγαζιά της εστίασης με τους γονείς τους με την επίδειξη self test

Στην διαδικασία των self test θα μπουν και τα παιδιά όσον αφορά τους χώρους εστίασης, μετά την συνεχή έξαρση των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ο υπουργός ανέφερε τα μέτρα που θα ισχύουν στο επόμενο διάστημα, με σκοπό την μείωση κρουσμάτων. Όπως ανακοίνωσε οι ανήλικοι στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης, θα εισέρχονται στους αμιγείς χώρους μόνο με self test και δήλωση γονέα.

Η απόφαση έρχεται μετά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες, σύμφωνα με τις ημερήσιες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, αλλά και με την μεγάλη διασπορά του ιού σε παιδικές κατασκηνώσεις. 

Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά σε χώρους εστίασης και διασκέδασης

Οι γονείς των παιδιών μαζί με τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό self test προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος. 

Το παραπάνω, ακολουθεί την επέκταση των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Υπενθυμίζεται πως η διάθεση τους στα φαρμακεία θα ξεκινήσεις την Παρασκευή 16 Ιουλίου. 

Σε ποια μορφή θα πρέπει να επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά;

Η επίδειξη του πιστοποιητικού από τον πελάτη θα γίνεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (κινητό) και η επαλήθευση από τον καταστηματάρχη μέσω της εφαρμογής «Covid Free GR». Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των self test για τον μήνα Ιούλιο.

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

Ποια θα είναι η σηματοδότηση για μεικτό εξωτερικό χώρο;

Τα σήματα που θα τοποθετηθούν στα καταστήματα θα είναι δύο, όπου το πρώτο θα αφορά τους Covid-free εσωτερικούς χώρους και το δεύτερο τον εμβολιασμό προσωπικού.

Το πρώτο θα αναγράφει πως ο χώρος είναι Covid-free και θα αφορά στους εσωτερικούς χώρους, όπου πρόσβαση θα έχουν μόνον εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες από τον κορονοϊό, με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικό.

screenshot_1.png

Στα καταστήματα θα αναρτάται και σήμανση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όπου θα σημειώνεται πως το προσωπικό της επιχείρησης είναι πλήρως εμβολιασμένο.

screenshot_2.png
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέες Προκηρύξεις ΑΣΕΠ για Χιλιάδες Διορισμούς και προσλήψεις στο δημόσιο - Βγαίνουν καθημερινά εδώ

Σχετικά με την "άψε σβήσε" απόλυση του καθηγητή που χειροδίκησε σε μαθήτρια

Τι ισχύει από τη Δευτέρα 5/12 σε σχολεία και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

epal ksilodarmos
Ξυλοδαρμός μαθήτριας από καθηγητή ΕΠΑΛ: Μου έδωσε τέσσερα χαστούκια και μου τράβηξε τα μαλλιά
«Μου ήρθε ένα χαστούκι από το πουθενά, συνέχισε με τρία χαστούκια και στην συνέχεια με έπιασε από το μαλλί, με έριξε κάτω και άρχισε να με κλωτσάει»,...
Ξυλοδαρμός μαθήτριας από καθηγητή ΕΠΑΛ: Μου έδωσε τέσσερα χαστούκια και μου τράβηξε τα μαλλιά
Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
Ποινική δίωξη κατά καθηγητή διευθυντή φροντιστηρίου για ασέλγεια σε 11χρονη μαθήτρια
Σεξουαλική κακοποίηση: Εκπαιδευτικός ζητούσε ως αντάλλαγμα φιλιά για να της δώσει καραμέλες σε 11χρονη
Πανελλήνιες: Θέματα τελευταίων ετών στην Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Αιτιολόγηση για την καθυστέρηση διδασκαλίας ζητά το υπουργείο Παιδείας
Να δηλώνονται οι λόγοι των καθυστερήσεων στη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ζητά το υπουργείο Παιδείας - Εγκύκλιοι για ΓΕΛ και...
Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα: Αιτιολόγηση για την καθυστέρηση διδασκαλίας ζητά το υπουργείο Παιδείας