selftest
Τα παιδιά θα μπαίνουν στα μαγαζιά της εστίασης με τους γονείς τους με την επίδειξη self test

Στην διαδικασία των self test θα μπουν και τα παιδιά όσον αφορά τους χώρους εστίασης, μετά την συνεχή έξαρση των κρουσμάτων, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικότερα, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ο υπουργός ανέφερε τα μέτρα που θα ισχύουν στο επόμενο διάστημα, με σκοπό την μείωση κρουσμάτων. Όπως ανακοίνωσε οι ανήλικοι στα κέντρα εστίασης και διασκέδασης, θα εισέρχονται στους αμιγείς χώρους μόνο με self test και δήλωση γονέα.

Η απόφαση έρχεται μετά την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες, σύμφωνα με τις ημερήσιες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, αλλά και με την μεγάλη διασπορά του ιού σε παιδικές κατασκηνώσεις. 

Πώς θα μπαίνουν τα παιδιά σε χώρους εστίασης και διασκέδασης

Οι γονείς των παιδιών μαζί με τα δικά τους πιστοποιητικά εμβολιασμού θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό self test προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος. 

Το παραπάνω, ακολουθεί την επέκταση των αυτοδιαγνωστικών τεστ για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Υπενθυμίζεται πως η διάθεση τους στα φαρμακεία θα ξεκινήσεις την Παρασκευή 16 Ιουλίου. 

Σε ποια μορφή θα πρέπει να επιδεικνύουν τα πιστοποιητικά;

Η επίδειξη του πιστοποιητικού από τον πελάτη θα γίνεται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή (κινητό) και η επαλήθευση από τον καταστηματάρχη μέσω της εφαρμογής «Covid Free GR». Η εφαρμογή μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr. Διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των self test για τον μήνα Ιούλιο.

  • Όλα τα άτομα ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).
  • Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα).

Ποια θα είναι η σηματοδότηση για μεικτό εξωτερικό χώρο;

Τα σήματα που θα τοποθετηθούν στα καταστήματα θα είναι δύο, όπου το πρώτο θα αφορά τους Covid-free εσωτερικούς χώρους και το δεύτερο τον εμβολιασμό προσωπικού.

Το πρώτο θα αναγράφει πως ο χώρος είναι Covid-free και θα αφορά στους εσωτερικούς χώρους, όπου πρόσβαση θα έχουν μόνον εμβολιασμένοι και αναρρώσαντες από τον κορονοϊό, με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικό.

screenshot_1.png

Στα καταστήματα θα αναρτάται και σήμανση για τον εμβολιασμό των εργαζομένων, όπου θα σημειώνεται πως το προσωπικό της επιχείρησης είναι πλήρως εμβολιασμένο.

screenshot_2.png

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa-taksi-sxoleio
Ποιοι μαθητές μονογονεϊκών οικογενειών δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ
Πανελλαδικές: Θεσμοθετείται το βραβείο των 1.000 ευρώ για παιδιά αγροτών – Τι αλλάζει για τους μονογονείς
Ποιοι μαθητές μονογονεϊκών οικογενειών δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ
αναπληρωτής
Νέα εποχή για τους αναπληρωτές: Cloud υποδομές και ενισχυμένη ασφάλεια στην πλατφόρμα προσλήψεων
Σοφία Ζαχαράκη: Επένδυση 400.000 ευρώ για την αναβάθμιση των ψηφιακών συμβάσεων των αναπληρωτών
Νέα εποχή για τους αναπληρωτές: Cloud υποδομές και ενισχυμένη ασφάλεια στην πλατφόρμα προσλήψεων