Λέκκας: Ελάχιστη πιθανότητα για δόνηση 5 - 5,5 Ρίχτερ στη Θήβα
Θήβα: Οι αποκλειστικές δηλώσεις του Ευθυμίου Λέκκα για τον σεισμό στη Θήβα - Η Βοιωτία στο επίκεντρο των σεισμών

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι κάτοικοι της Θήβας καθώς αναμένουν τις επόμενες σεισμικές δονήσεις στην περιοχή της Βοιωτίας.

 

 

Ο Πρόεδρος του Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας έκανε χαρακτηριστικές δηλώσεις σχετικά με την εικόνα των σεισμών που πρόσφατα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Θήβα. Ο ίδιος απάντησε στο ερώτημα, κατά πόσο η έντονη δραστηριότητα πρέπει να προκαλέι ανησυχία.

Το πρωί της Τετάρτης μίλησε ανοικτά στο MEGA, ο κύριος Ευθύμιος Λέκκας έδωσε τις περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με τους σεισμούς «είχε αρχίσει η δραστηριότητα από το πρωί της Παρασκευής με μικρούς σεισμούς που ήταν όμως αισθητοί στη Θήβα και στη γύρω περιοχή, και κορυφώθηκε την Κυριακή το πρωί στις 3, με ένα σεισμό της τάξεως των 4,4 βαθμών. Πάνω από 100 σεισμοί εκδηλώθηκαν αυτό το χρονικό διάστημα, οι οποίοι είχαν μικρό βάθος της τάξεως των 5-6-7 χλμ. και τα επίκεντρά τους απείχαν πολύ λίγο από τη Θήβα. Έχουμε να κάνουμε με τοπικούς σεισμούς που αποκτούν χαρακτήρα ενός σμήνους σεισμών».

seismos_sth_thiva.jpg


Σχετικά με το αν αυτοί οι σεισμοί αναμένεται να οδηγήσουν σε έναν μεγαλύτερο, ο ίδιος είπε ότι «Δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτό. Συνήθως, όμως, η μορφή αυτή των σεισμών δεν καταλήγει σε μεγάλο σεισμό. Υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη ότι μπορεί να οδηγήσει σε ένα μεγαλύτερο σεισμό της τάξεως των 5 ή 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Είναι ελάχιστη η πιθανότητα και θέλω να το τονίσω».

Ο κ. Λέκκας τόνισε το γεγονός σχετικά με την προετοιμασία που έχει γίνει σε περίπτωση ενός μεγαλύτερου σεισμού.«Έχουμε επικοινωνήσει και έχουμε κάνει σχέδια και με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους περιοχής, ώστε να είμαστε έτοιμοι αν συμβεί κάτι. Έχουμε κάνει ενημερωτικές εκστρατείες»,

Ο Πρόεδρος κλείνοντας με τις δηλώσεις του «Στα πολύ παλαιά κτίρια ίσως να υπάρχει πρόβλημα από την έντονη σεισμική δραστηριότητα. Στα καινούργια κτίρια δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Το πρώτο μέρος προφύλαξης αυτών των κατοίκων είναι να αποφεύγουν να διαμένουν ή να περνούν από τέτοιες κατοικίες».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleio
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»
«Η παραπάνω αποκάλυψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις δραματικές εκκλήσεις των οργανώσεων Γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών, των μαθητών, σε όλη την...
Γονείς: «Αγανάκτηση και οργή για τα σχολεία χωρίς πιστοποιημένο ηλεκτρολογικό έλεγχο»