kikilias
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ | INTIME
Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών

Διευκρινίσεις σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, έδωσε ο Βασίλης Κικίλιας, εξηγώντας πως «έως τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού».

«Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές», συνέχισε ο Υπουργός Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά τους εργαζόμενους σε νοσοκομεία -υγειονομικό και διοικητικό προσωπικό- και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Υποχρεωτικός θα είναι επίσης ο εμβολιασμός σε όσους διαμένουν στις μονάδες φροντίδας.

Επίσης, τα πρόστιμα ορίζονται, για όσους παραβαίνουν τον σχεδιασμό, στα 50.000 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ.

Υποχρεωτικός επίσης ο εμβολιασμός σε όλες τις δομές υγείας. Έως την 1η Σεπτέμβρη όλο το προσωπικό θα πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση. Ο υπουργός Υγείας συνέστησε σε όλους να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Θα έρθει, είπε ο κ. Κικίλιας, νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χαρακωματα
Η φρίκη του πολέμου στη μάχη της Υπρ
«Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1917 ο υπερίτης, το “αέριο της μουστάρδας”, που κατέστρεφε τα πνευμόνια, με αποτέλεσμα να πνίγονται οι στρατιώτες»
Η φρίκη του πολέμου στη μάχη της Υπρ