Euro 2020: Ρατσιστικές επιθέσεις σε Σάκα, Σάντσο και Ράσφορντ για τα πέναλτι
Καταδίκη απ΄ όλες τις πλευρές για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε παίκτες της Αγγλίας

Ρατσιστικές επιθέσεις δέχθηκαν οι παίκτες των γηπεδούχων που απέτυχαν από την άσπρη βούλα, αμέσως μετά την ήττα της Αγγλίας από την Ιταλία στα πέναλτι στον τελικό του Euro.

Συγκεκριμένα, οι Μπουκαγιό Σάκα, Τζέιντον Σάντσο και Μάρκους Ράσφορντ έγιναν αποδέκτες ρατσιστικών μηνυμάτων στα social media από Άγγλους οπαδούς.

Η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχθηκαν ποδοσφαιριστές της Εθνικής, τονίζοντας ότι πρόκειται για «αηδιαστικές συμπεριφορές».

«Η FA καταδικάζει έντονα όλες τις μορφές διακρίσεων και είναι άκρως απογοητευμένη, από τον διαδικτυακό ρατσισμό στα κοινωνικά μέσα, που στοχεύει ορισμένους από τους παίκτες μας στην Εθνική ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ξεκάθαροι πως οποιοσδήποτε κρύβεται πίσω από μια τέτοια αηδιαστική συμπεριφορά δεν είναι ευπρόσδεκτος για να ακολουθήσει την ομάδα. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τους παίκτες, ζητώντας παράλληλα τις σκληρότερες ποινές για οποιονδήποτε υπεύθυνο».

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση της Εθνικής Αγγλίας. «Είμαστε αηδιασμένοι που ορισμένα μέλη της ομάδας μας -που έδωσαν τα πάντα γι’ αυτή τη φανέλα το φετινό καλοκαίρι- έχουν υποστεί ρατσιστική κακοποίηση στο διαδίκτυο μετά το σημερινό παιχνίδι», ήταν το μήνυμα στο Twitter.

Σάουθγκεϊτ: «Δική μου η ευθύνη για τους εκτελεστές των πέναλτι»

Από την πλευρά του, πάντως, ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας ανέλαβε πλήρως την ευθύνη λέγοντας ότι δική του επιλογή ήταν οι εκτελεστές των πέναλτι. 

 «Αυτό είναι πάνω μου, εγώ αποφάσισα για τα πέναλτι και ποιοι θα τα εκτελέσουν, με βάση αυτά που έχουμε κάνει στην προπόνηση, κανείς άλλος. Είναι δική μου ευθύνη.

Μαζί νικάμε και ευθυνόμαστε όλοι που  δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Για τα πέναλτι, είναι δική μου απόφαση». τόνισε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα