«Νταντάδες της γειτονιάς»: Επίδομα έως 250€ σε νέους γονείς
Νέο πιλοτικό πρόγραμμα επιδότησης γονέων για την πρόσληψη βρεφοκόμων - παιδαγωγών έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Εργασίας για το φθινόπωρο

Νέο πρόγραμμα που θα επιδοτεί νέους γονείς ετοιμάζεται να υλοποιήσει από το φθινόπωρο το υπουργείο Εργασίας. Μέσω του προγράμματος, εργαζόμενοι γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και ανάδοχοι γονείς, θα μπορούν να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση για τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως δυόμισι ετών.

Το ύψος του επιδόματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πως θα κυμαίνεται από τα 200 έως τα 250 ευρώ. Το πρόγραμμα «τρέξει» το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και έχει ως στόχο να στηρίξει τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί και δεν θέλουν να διακόψουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, δήλωσε ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει το φθινόπωρο σε κάποιους δήμους της χώρας, ενώ το 2022 θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, η κα. Συρεγγέλα σχετικά με το πρόγραμμα σχολίασε: «Με τα παραπάνω μέτρα στηρίζουμε τις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας, μετά την απόκτηση των παιδιών τους ή παράλληλα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους και ενισχύουμε τη γυναικεία απασχόληση».

Ποιες θα είναι οι «νταντάδες της γειτονίας»

Οι «νταντάδες της γειτονίας» θα είναι είτε πτυχιούχοι βρεφοκόμοι, νηπιαγωγοί είτε γυναίκες χωρίς σχετικές σπουδές που μπορούν να δουλέψουν στο πρόγραμμα για να ενισχύσουν το εισόδημα τους. Και στις δύο περιπτώσεις οι «νταντάδες» θα πιστοποιούνται συμμετέχοντας σε ειδικά σεμινάρια. Να σημειωθεί πως θα ακολουθείτε διαφορετική διαδικασία πιστοποίησης για πτυχιούχους και μη.

Στην συνέχεια οι παιδαγωγοί - φροντιστές που έχουν λάβει την ανάλογη πιστοποίηση θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω ειδικής πλατφόρμας από την οποία και οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν τον παιδαγωγό που θα φροντίζει το βρέφος τους.

Φύλαξη βρεφών και εντός των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, το υπουργείο Εργασίας προωθεί και τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις. 

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά τη γέννηση των τέκνων τους και να διευκολύνουμε τους νέους γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η πρόσβαση των γονέων σε ποιοτικές υπηρεσίες φύλαξης εντός των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, προκειμένου να μπορούν να είναι κοντά στα παιδιά τους και να μειώνουν τον χρόνο που χάνουν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης από και προς τον χώρο φύλαξης του παιδιού τους, όταν αυτός βρίσκεται μακριά από τη δουλειά τους, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε μητέρες να επεκτείνουν την περίοδο θηλασμού του βρέφους, εφόσον το επιθυμούν», δήλωσε η κα. Συρεγγέλα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας