Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Νέο πιλοτικό πρόγραμμα επιδότησης γονέων για την πρόσληψη βρεφοκόμων - παιδαγωγών έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Εργασίας για το φθινόπωρο

Νέο πρόγραμμα που θα επιδοτεί νέους γονείς ετοιμάζεται να υλοποιήσει από το φθινόπωρο το υπουργείο Εργασίας. Μέσω του προγράμματος, εργαζόμενοι γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες και ανάδοχοι γονείς, θα μπορούν να λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση για τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως δυόμισι ετών.

Το ύψος του επιδόματος δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν πως θα κυμαίνεται από τα 200 έως τα 250 ευρώ. Το πρόγραμμα «τρέξει» το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και έχει ως στόχο να στηρίξει τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί και δεν θέλουν να διακόψουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, δήλωσε ότι η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος, το οποίο θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, θα ξεκινήσει το φθινόπωρο σε κάποιους δήμους της χώρας, ενώ το 2022 θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, η κα. Συρεγγέλα σχετικά με το πρόγραμμα σχολίασε: «Με τα παραπάνω μέτρα στηρίζουμε τις γυναίκες που θέλουν να παραμείνουν στην αγορά εργασίας, μετά την απόκτηση των παιδιών τους ή παράλληλα με τις οικογενειακές υποχρεώσεις τους και ενισχύουμε τη γυναικεία απασχόληση».

Ποιες θα είναι οι «νταντάδες της γειτονίας»

Οι «νταντάδες της γειτονίας» θα είναι είτε πτυχιούχοι βρεφοκόμοι, νηπιαγωγοί είτε γυναίκες χωρίς σχετικές σπουδές που μπορούν να δουλέψουν στο πρόγραμμα για να ενισχύσουν το εισόδημα τους. Και στις δύο περιπτώσεις οι «νταντάδες» θα πιστοποιούνται συμμετέχοντας σε ειδικά σεμινάρια. Να σημειωθεί πως θα ακολουθείτε διαφορετική διαδικασία πιστοποίησης για πτυχιούχους και μη.

Στην συνέχεια οι παιδαγωγοί - φροντιστές που έχουν λάβει την ανάλογη πιστοποίηση θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα μέσω ειδικής πλατφόρμας από την οποία και οι γονείς θα μπορούν να επιλέξουν τον παιδαγωγό που θα φροντίζει το βρέφος τους.

Φύλαξη βρεφών και εντός των επιχειρήσεων

Σύμφωνα με την κ. Συρεγγέλα, το υπουργείο Εργασίας προωθεί και τη δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών μέσα σε μεγάλες επιχειρήσεις. 

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τις γυναίκες να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά τη γέννηση των τέκνων τους και να διευκολύνουμε τους νέους γονείς. Στόχος του προγράμματος είναι η πρόσβαση των γονέων σε ποιοτικές υπηρεσίες φύλαξης εντός των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται, προκειμένου να μπορούν να είναι κοντά στα παιδιά τους και να μειώνουν τον χρόνο που χάνουν κατά τη διάρκεια της μετακίνησης από και προς τον χώρο φύλαξης του παιδιού τους, όταν αυτός βρίσκεται μακριά από τη δουλειά τους, ενώ δίνεται και η δυνατότητα σε μητέρες να επεκτείνουν την περίοδο θηλασμού του βρέφους, εφόσον το επιθυμούν», δήλωσε η κα. Συρεγγέλα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: 1 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός και πρόστιμο 100 ευρώ για όποιον δεν τον κάνει

«Βόμβα» για Μετάλλαξη Όμικρον από τον επικεφαλής της Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια

ΑΣΕΠ: Βγαίνει η μεγάλη προκήρυξη για 1.477 προσλήψεις σε δήμους - Ποιες προκηρύξεις άνοιξαν αυτές τις μέρες

ΜΟΝΟ 111 ΕΥΡΩ το Online εύκολο μοριοδιωτούμενο Lower - Proficiency που παίρνεις σε 2 ημέρες! - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Αυτά είναι τα 9μηνα σεμινάρια που Μοριοδοτούν Εκπαιδευτικούς και ξεκινούν το ΝΟΕΜΒΡΙΟ με μόνο 25 ευρώ τον μήνα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

kallianos
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
Ερώτηση κατέθεσε ο Ι. Καλλιάνος προς την υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως για την μείωση χρόνου των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη περιοχή διορισμού τους
Καλλιάνος για νεοδιόριστους: Να μειωθεί ο χρόνος υπηρεσίας στις περιοχές διορισμού
kontiadis-xenofon
Κοντιάδης : Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60
Περί αντισυνταγματικότητας κάνει λόγο ο Ξ. Κοντιάδης αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα πρόστιμα που πρόκειται να επιβληθούν στους...
Κοντιάδης : Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60
kallitexniko sxoleio keratsiniou drapetsonas
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Κενά και νέες απώλειες διδακτικών ωρών
Σοβαρά προβλήματα στη διδασκαλία του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας - Κενά σε εκπαιδευτικούς και νέα απώλεια διδακτικών ωρών λόγω...
Καλλιτεχνικό Σχολείο Κερατσινίου - Δραπετσώνας: Κενά και νέες απώλειες διδακτικών ωρών