Thumbnail
Ο 16χρονος Νικόλας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ αφού η διαδικασία αφύπνισής του ολοκληρώθηκε την Τρίτη

Oμαλά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του 16χρονου που τραυματίσθηκε σοβαρά έπειτα από βουτιά σε παραλία στα Φαλάσαρνα των Χανίων.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretapost, ο 16χρονος Νικόλας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ αφού η διαδικασία αφύπνισής του ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε ότι το 16χρονο αγόρι έχει επαφή με το περιβάλλον ενώ μάλιστα χθες συνομίλησαν μαζί του. «Τον ρώτησα πώς είναι, μου απάντησε "καλούτσικα"», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλκιαδάκης.

Δήλωσε επίσης ότι «ο δρόμος που έχει μπροστά τόσο το ανήλικο παιδί όσο και η οικογένεια του είναι μακρύς».

Θετικό είναι ότι έχει σταθεροποιηθεί η αυχενική μοίρα του Νικόλα, καθώς και το γεγονός ότι προεγχειρητικά είχαν γίνει και δυσοίωνες προβλέψεις σε ό,τι αφορά την μετέπειτα κινητική αποκατάστασή του, όμως το χειρουργείο πήγε καλά και πλέον, η κατάστασή του θα εκτιμηθεί προϊόντος του χρόνου, από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν.

Η μητέρα του 16χρονου που είδε το παιδί της για πρώτη φορά μετά το ατύχημα, μίλησε στην ΕΡΤ:

«Είδα το παιδί στην εντατική, αλλά δεν μπορεί να μου μιλήσει λόγω της τραχειοστομίας. Επικοινωνήσαμε με τα χείλια, είναι καλά, έχει υπομονή και περιμένει να βγει από την εντατική. Μας είπαν ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει και θα πάει σε θάλαμο».

«Έχει μια δυσκολία, θέλει να βγάλει ορισμένα πράγματα, έχει πάρα πολύ υπομονή, δύναμη και απλά συνεχίζουμε. Δεν μπήκα καν σε διαδικασία να τον ρωτήσω κάτι για τα πόδια του, του είπα ότι είμαι εδώ, ότι μένω κοντά, ότι μπαίνω λίγο γιατί είναι η ΜΕΘ και δεν μας αφήνουν, και όποτε μπορώ θα μπαίνω μέσα έστω και για λίγο. Τον είδα καλά και με αυτό χάρηκα, χάρηκε και ο Νικόλας που με είδε, το μόνο που μπορούσε να μου πει είναι ότι πεινάει, να του δώσω φαγητό. Του είπα να κάνει λίγο υπομονή», συνέχισε  η μητέρα του.

Μάλιστα τόνισε ότι, «το μεσημέρι (σ.σ χθες) μπήκε στην εντατική ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, του συστήθηκε και μου είπε ότι πέρασε καλό βράδυ. Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, όμως μας είπαν πως έχουμε μεγάλο δρόμο μπροστά μας, η πορεία θα δείξει πώς είναι τα δεδομένα για τον Νικόλα».

Υπενθυμίζεται, πως ο 16χρονος υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην αυχενική μοίρα, η οποία -σύμφωνα με τα λεγόμενα των γονιών του- πήγε καλά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χυμος
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο
Oι χυμοί φρούτων όταν συνδυάζουν παραπάνω από ένα φρούτο, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από τις εξωτερικές απειλές
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο