kikilias
Image Online | INTIME
Οι κάτοικοι δυσπρόσιτων περιοχών της Κρήτης θα μπορούν να εμβολιάζονται από τις 6 Ιουλίου - Εμβολιασμοί σε πλατείες και πλαζ για τους νέους προτείνει ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα ξεκινά ο εμβολιασμός κατ'οίκον στην Κρήτη για ηλικιωμένους και πολίτες με κινητική δυσκολία. Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, έπειτα από συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, «η προσπάθεια να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών καθίσταται σαφές και αποτελεί κοινή προσπάθεια».

Όπως τόνισε, κατ' εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τις 6 Ιούλιου και μετά ξεκινάνε σε όλη τη χώρα οι εμβολιασμοί με κινητές ομάδες του υπουργείου Υγείας, κατόπιν συνεργασίας με τους δήμους και τις κοινότητες που θα έχουν ήδη προσκομίσει λίστες με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και επιθυμούν να το πράξουν.

«Η Κρήτη είναι πρωτοπόρα και θα πρέπει να πρωτοπορήσει και στον εμβολιασμό», πρόσθεσε ενώ δεν παρέλειψε να συνδέσει τον εμβολιασμό και το τείχος ανοσίας που θα φέρει με τον τουρισμό.

Εμβολιασμός εκτός εμβολιαστικών κέντρων

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους που συνόδευσε στην Κρήτη τον υπουργό Υγείας, ανέφερε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

«Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ' οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό» διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Το πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στην Κρήτη στις 6 Ιουλίου, όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, θα έχει ονομασία και ως στόχο "Μήνυμα Υγείας-Γιορτή Ελευθερίας".
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα