ΟΑΕΔ: Προσλήψεις 1.000 ανέργων με επιχορήγηση επιχειρήσεων
Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 1.000 ατόμων, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ

Με απόφασή του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, δημοσιεύθηκε η Δημόσια Πρόσκληση του νέου προγράμματος πρόσληψης ανέργων του Οργανισμού: «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την πρόσληψη 1.000 ατόμων, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση».

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία 1.000 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη άνεργων που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες (+12 μήνες για τους ανέργους που βρίσκονται σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση) και η επιχορήγηση ανέρχεται στο 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους έως τα 750 ευρώ μηνιαίως.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο «Προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων, για την πρόσληψη 1.000 ατόμων, που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση», να υποβάλλουν ηλεκτρονικά εντολή κενής θέσης - δήλωση προτίμησης- αίτηση ελέγχου προϋποθέσεων από τις 22 Ιουνίου 2021 και ώρα 9η πρωινή , στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ, στο πεδίο των αιτήσεων για το ανωτέρω πρόγραμμα.

Ποσό επιχορήγησης

Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το 50% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τα 750 ευρώ μηνιαίως. Για κάθε ημέρα απασχόλησης λιγότερη των 25 ημερών το ανωτέρω μηνιαίο ποσό επιχορήγησης, όπως διαμορφώνεται κάθε φορά, μειώνεται κατά 1/25.

Στο μισθολογικό και μη μισθολογικό κόστος συμπεριλαμβάνονται οι ακαθάριστες πραγματικές μηνιαίες αποδοχές και οι εισφορές που βαρύνουν τον εργοδότη.

Οι αποζημιώσεις του Δώρου Χριστουγέννων, Δώρου Πάσχα και Επιδόματος Αδείας αποτελούν επιλέξιμη δαπάνη του προγράμματος , και καταβάλλονται στην επιχείρηση πλέον του ποσού επιχορήγησης των μηνών αναφοράς (12 μήνες ή 24 μήνες ανάλογα με την κατηγορία του ανέργου).

Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης.

Ωφελούμενοι του Προγράμματος

Ωφελούμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση.

Ως άτομα σε μειονεκτική θέση νοούνται οι άνεργοι που:

  • είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για 6 μήνες και άνω ή
  • είναι ηλικίας 18-24 ετών ή
  • είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής εκπαίδευσης και δεν ολοκλήρωσαν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ή δεν παρακολούθησαν επαγγελματική κατάρτιση, ή
  • είναι άνω των 50 ετών ή
  • ζουν μόνοι τους, έχοντας την φροντίδα ενός ή περισσότερων εξαρτώμενων μελών.

Ως άτομα σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση νοούνται οι άνεργοι που:

  • είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 24 μήνες και άνω ή
  • είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για 12 μήνες και άνω και ανήκουν σε μία από τις κατηγορίες των ατόμων «σε μειονεκτική θέση».

Η Δημόσια Πρόσκληση

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΕΜΕ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΜΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα