Φοιτητές: H κυβέρνηση μας θέλει μόνο εργαζόμενους
George Vitsaras / SOOC
Κατά της ψήφισης του νομοσχεδίου τάσσεται το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, με ανακοίνωση του - Καλεί στη νέα απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιουνίου

Να μην ψηφιστεί και εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, ζητά μέσω ανακοίνωσης του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σημειώνουν πως «η γενιά μας δε θα γνωρίσει ποτέ εργασιακά δικαιώματα που είχαν κερδίσει με αιματηρούς αγώνες οι προηγούμενες γενιές». 

Επιπλέον καλούν την Τετάρτη 16 Ιουνίου στη νέα απεργιακή συγκέντρωση με τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους στις 10:30 στο Σύνταγμα και στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 17:00 έξω από τη Βουλή.

Στην ανακοίνωση τους υπογραμμίζουν πως «οι εργαζόμενοι φοιτητές έχουν έναν παραπάνω λόγο να παλέψουν μαζί με τα σωματεία τους και τους φοιτητικούς συλλόγους, καθώς η κυβέρνηση τούς αφήνει μόνο μία «επιλογή»: Να σταματήσουν να είναι φοιτητές προκειμένου να είναι εργαζόμενοι». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ούτε γενιά των 400 ευρώ, ούτε γενιά των 400 ρεπό!

Οι φοιτητές παλεύουμε για σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα! 

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα που συμμετείχαν στις μεγαλειώδης απεργιακές συγκεντρώσεις!! Η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι που απήργησαν ξεπερνώντας τα εμπόδια και την τρομοκρατία δίνουν εκκωφαντική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης και των αφεντικών! Από δεκάδες πόλεις της χώρας το μήνυμα που ακούστηκε δυνατά από όλο το λαό ήταν ένα: το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει από διορθώσεις, είναι για τα σκουπίδια!!

Ο πανικός της κυβέρνησης και των αφεντικών μπροστά στις μαζικές συγκεντρώσεις, η συκοφαντία και η λάσπη από συγκεκριμένα ΜΜΕ, αποδεικνύουν για άλλη μία φορά ότι όταν ο λαός εμπιστευτεί τη δύναμη του, μπορεί να τους φοβίσει και να φέρει τα πάνω κάτω!

Τώρα πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας μας! Περισσότεροι φοιτητές να μπούμε στη μάχη για το εργασιακό μας μέλλον! Τα μέτρα που σχεδιάζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση αφορούν πρώτα και κύρια τους νέους εργαζόμενους, αφορούν εμάς, τους μελλοντικούς απόφοιτους των πανεπιστημίων. Στην εργασιακή ζούγκλα που ήδη ζούμε προστίθενται ακόμα περισσότερα μέτρα που εντείνουν την εκμετάλλευση, βάζουν εμπόδια στον συλλογικό αγώνα. Για αυτό πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για να ξηλωθεί τώρα όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχτισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις! 

Αν ψηφιστεί και εφαρμοστεί το νομοσχέδιο, η γενιά μας δε θα γνωρίσει ποτέ εργασιακά δικαιώματα που είχαν κερδίσει με αιματηρούς αγώνες οι προηγούμενες γενιές! Τον 21ο αιώνα θα ζούμε χειρότερα από τους γονείς μας, ενώ οι δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας που ξεδιπλώνονται μπροστά μας είναι τεράστιες.

Οι εργαζόμενοι φοιτητές έχουν έναν παραπάνω λόγο να παλέψουν μαζί με τα σωματεία τους και τους φοιτητικούς συλλόγους. Η κυβέρνηση τούς αφήνει μόνο μία «επιλογή»: Να σταματήσουν να είναι φοιτητές προκειμένου να είναι εργαζόμενοι! 

Οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την επίθεση που ξεδιπλώνεται στα σωματεία, με την υπονόμευση του δικαιώματος στην απεργία, οι φοιτητές με την ωμή κυβερνητική παρέμβαση στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων με την προαναγγελία των «ενιαίων ψηφοδελτίων», με την προσπάθεια για αναβίωση του Σπουδαστικού της Ασφάλειας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το απαράδεκτο αίτημα της αστυνομίας, για γνωστοποίηση των προσωπικών στοιχείων των Προέδρων των Συλλόγων του ΑΠΘ.  Αυτοί που προσπαθούν να πείσουν ότι «οι αγώνες δεν έχουν αποτέλεσμα», παίρνουν τελικά όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αγωνιζόμαστε. Δε θα τους περάσει! 

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια να συμμετέχει μαζικά την Τετάρτη 16 Ιούνη στη νέα απεργιακή συγκέντρωση με τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους στις 10:30 στο Σύνταγμα και στο μεγάλο συλλαλητήριο στις 17:00 έξω από τη Βουλή!

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Βάσεις 2021: Για τη Μυρτώ που έγραψε 12.500 μόρια πάνω από την περσινή βάση και «απέτυχε»

Διορισμοί Εκπαιδευτικών 2021: Η πρόσκληση Διορισμού - αιτήσεων

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Πετρούνιας για ΕΡΤ: «Νιώθω απογοητευμένος - Είναι ατόπημα»
«Κάποιοι Έλληνες ξύπνησαν πρωί για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής - Βίντεο με τη συγγνώμη...
Πετρούνιας για ΕΡΤ: «Νιώθω απογοητευμένος - Είναι ατόπημα»
apostolopoulos
Ακυρώθηκε η βράβευση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, διασώστη προσφύγων
Το όνομα του Ιάσονα Αποστολόπουλου αφαιρέθηκε στο παρά ένα από την λίστα όσων θα βράβευε η ΠτΔ - Παρέμβαση Κ. Μπογδάνου για να μην παρασημοφορηθεί ο...
Ακυρώθηκε η βράβευση του Ιάσονα Αποστολόπουλου, διασώστη προσφύγων
Αθώος… ο πιλότος παρόλο που ομολόγησε! Το βεβαιώνει η Λίτσα Πατέρα!
«Την διαπίστωσή της βάσισε στο ότι «η Αφροδίτη της ήταν πολύ χτυπημένη», όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Και συνέχισε λέγοντας ότι αυτή η  ένδειξη...
Αθώος… ο πιλότος παρόλο που ομολόγησε! Το βεβαιώνει η Λίτσα Πατέρα!