ΕΦΕΤ: Συναγερμός για κρέας με σαλμονέλα
Συναγερμό σήμανε ο ΕΦΕΤ για παρτίδα από σεφταλιές με χοιρινό κρέας, καθώς όπως αναφέρει είναι επικίνδυνες

Σεφταλιές με χοιρινό κρέας, στις οποίες εντοπίστηκε σαλμονέλα, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας εκτός πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

Στο προϊόν με την εμπορική ονομασία «FRESH FROZEN ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ», με LOT 20219471, Ημ. Κατάψυξης: 05/03/2021 και Ανάλωση πριν από: 05/03/2022, που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Χ. ΜΙΧΑ ΑΕΒΕ, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού SALMONELLA spp.

seftalies.jpg

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, μεταδίδει το ΑΜΠΕ, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία κατεψυγμένου παρασκευάσματος από κρέας εκτός πουλερικών που προορίζεται να καταναλωθεί μαγειρεμένο.

  Το προϊόν με την εμπορική ονομασία «FRESH FROZEN ΣΕΦΤΑΛΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ», με LOT 20219471, Ημ. Κατάψυξης: 05/03/2021 και Ανάλωση πριν από: 05/03/2022, που παράγεται και συσκευάζεται από την εταιρεία Χ. ΜΙΧΑ ΑΕΒΕ Θέση Κανάλι, Υψηλάντης Βοιωτίας, και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του παθογόνου μικροοργανισμού SALMONELLA spp. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το καταναλώσουν».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης
«Πληρώστε για να κάνουν μάθημα»: Αντιδράσεις για το κόστος μετακίνησης μαθητών σε κολυμβητήρια
Κολύμβηση με… εισιτήριο; Καταγγελίες για οικονομική επιβάρυνση γονέων
«Πληρώστε για να κάνουν μάθημα»: Αντιδράσεις για το κόστος μετακίνησης μαθητών σε κολυμβητήρια
Εκπαιδευτικός
Ένταση σε σχολείο της Ζακύνθου: Καταγγελία για προσβλητική συμπεριφορά στελέχους εκπαίδευσης
Σφοδρή αντίδραση εκπαιδευτικών στη Ζάκυνθο: «Απαράδεκτη στάση απέναντι σε μαθητές και καθηγητές»
Ένταση σε σχολείο της Ζακύνθου: Καταγγελία για προσβλητική συμπεριφορά στελέχους εκπαίδευσης
Βουλή
Βουλή: 17 φορείς παίρνουν θέση για το νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας - Αύριο η ακρόαση
Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση – Ακρόαση 17 φορέων αύριο, Παρασκευή
Βουλή: 17 φορείς παίρνουν θέση για το νέο νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας - Αύριο η ακρόαση