Ένα υπέροχο βίντεο με εκπληκτικά πλάνα από την κατάδυση στο μοναδικό ναυαγισμένο τσιμεντένιο πλοίο της Μεσογείου μάς χαρίζει αυτή τη φορά το κανάλι Up Stories.
Το ναυάγιο βρίσκεται στα Λιχαδονήσια και αποτελεί πόλο έλξης για όσους επισκέπτονται το φημισμένο αυτό σύμπλεγμα νησιών.
Το πλοίο ήταν κατασκευασμένο από τσιμέντο (Οπλισμένο σκυρόδεμα) και όχι από ξύλο η σίδερο όπως έχουμε συνηθίσει.
Πρόκειται για μια τεχνολογία που είχε αναπτύξει ο Γερμανικός Στρατός κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και εξυπηρετούσε τόσο στον χρόνο παραγωγής ενός τέτοιου είδους πλοίου και την έλλειψη χάλυβα εκείνη την εποχή.
Το ναυάγιο του τσιμεντόπλοιου "PIONEER I" βρίσκεται στον βυθό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως όταν βομβαρδίστηκε ήταν φορτωμένο με πολεμικό υλικό το οποίο προοριζόταν για τον ανεφοδιασμό των κατεχόμενων νησιών, καθώς και την αποστολή εφοδίων στα Afrika Corps.
Τα τσιμεντόπλοια καθελκύονταν στην «Γερμανική σκάλα» στον Πειραιά.
Δείτε το βίντεο:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Σπίτι με 50 ευρώ το μήνα για δημόσιους υπαλλήλους: Το νέο πρόγραμμα που αλλάζει τα δεδομένα
Από ποια ώρα θα βρέχει σήμερα Τετάρτη στην Αττική
Alfavita Newsroom