Βασίλης Κικίλιας
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Pfizer και Moderna στα νησιά τις επόμενες ημέρες - «Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων, λέει ο Βασίλης Κικίλιας

Για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων, μίλησε μεταξύ άλλων ο ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας πως στόχος είναι να ξεκινήσει πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τη στιγμή που οι διεθνείς Αρχές το εγκρίνουν.

«Αφήνουμε τους επιστήμονες να μελετήσουν σωστά το τι υπάρχει και ποια είναι η επικινδυνότητα, ποιες είναι οι κλινικές μελέτες για τους εφήβους. Με βάση αυτά τα στοιχεία εισηγούνται οι επιστήμονες και αποφασίζει η κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Pfizer και Moderna στα νησιά τις επόμενες ημέρες

Παράλληλα δήλωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα είναι διαθέσιμα στα νησιά όλα τα mRNA εμβόλια, όπως αυτά της Pfizer και της Moderna, τονίζοντας πως «σπρώχνουμε το πρόγραμμα "Γαλάζια Ελευθερία" και τώρα στέλνουμε στα νησιά υπερπολλαπλάσιες εμβολιαστικές γραμμές και εμβόλια mRNA, πέρα από το Johnson&Johnson».

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ικανοποιημένος από το πως εξελίσσεται το πρόγραμμα "Ελευθερία", επισημαίνοντας ότι εάν συνυπολογιστούν τα ραντεβού που έχουν κλειστεί σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες πολιτών, το ποσοστό των εμβολιασμών που έχουν προγραμματιστεί ξεπερνά το 70%. 

«Στις ηλικίες άνω των 60 ετών, μαζί με τις πρώτες δόσεις και τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, ξεπεράσαμε το 70% των εμβολιασμένων. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά ακόμα και αυτές οι ηλικίες ανεβαίνουν ανά πενταετία. Είναι όλα τα ποσοστά πάνω από 70%, αν συνυπολογίσεις και τα ραντεβού» επισήμανε ο κ. Κικίλιας.

Επανέλαβε ότι την Πέμπτη (10/6) ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών με όλα τα εμβόλια και θα ακολουθήσει η ομάδα 18-24, για την οποία -όπως είπε- οι ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα.

«Ναι» στα προνόμια εμβολιασμένων

Μιλώντας για τα προνόμια των εμβολιασμένων, υποστήριξε ότι ότι «αυτό θα γίνει, αφού δοθεί πρόσβαση στα εμβόλια σε όλους τους πολίτες. Δεν πρόκειται για τιμωρία των υπολοίπων, αλλά για δυνατότητα επιβράβευσης ή διευκόλυνσης αυτών που έχουν εμβολιαστεί με βάση την κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα».

Ο ίδιος προσδιόρισε ότι η συζήτηση περί προνομίων θα γίνει το φθινόπωρο, λέγοντας: «Θα τελειώσουμε με την τουριστική περίοδο, θα δούμε για την παροχή κινήτρων και το φθινόπωρο θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με αυτούς που δεν εμβολιάζονται. Θεωρώ ότι από μόνη της η κοινωνία θα σπρώξει τους υπόλοιπους να εμβολιαστούν.  Η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει κλειστή έναν ακόμα χειμώνα. Δεν είναι παιχνίδι. Ακόμα χάνονται ανθρώπινες ζωές».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας