Βασανισμοί στη ΓΑΔΑ: Κατατέθηκε η μήνυση κατά των αστυνομικών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυση για «την αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών» που κατηγορούνται ότι βασάνισαν δύο συλληφθέντες κατατέθηκε από τους συνηγόρους των καταγγελλόντων

Μήνυση κατά των αστυνομικών που τους βασάνισαν μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών κατέθεσαν οι Άρης Παπαζαχαρουδάκης και ο κρατούμενος Ο.Μ., μέσω των δικηγόρων τους Άννα Παπαρρούσου, Ιωάννα Κούρτοβικ, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης.

Σε σχετική ανακοίνωση των συνηγόρων σημειώνεται ότι «σηματοδοτείται η αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών που κατά τα πρότυπα των πρακτικών των βασανιστών της δικτατορίας κακοποίησαν απάνθρωπα τους δύο συλληφθέντες».

Επιπλέον, οι συνήγοροι καλούν σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2021 στις 18:00 μ. μ. στη Νομική Σχολή Αθηνών «κατά την οποία θα αναπτυχθούν τόσο τα νομικά, όσο και τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται από την εκτός νομικού πλαισίου αστυνομική πρακτική της άσκησης σωματικής βίας και κακοποίησης που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στους συλληφθέντες».

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και, όπως καταγγέλλουν, βασανίστηκαν από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Με την κατάθεση της μήνυσης του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του κρατούμενου Ο.Μ. κατά των αστυνομικών που τους βασάνισαν μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κυρίως στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σηματοδοτείται η αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών που κατά τα πρότυπα των πρακτικών των βασανιστών της δικτατορίας κακοποίησαν απάνθρωπα τους δύο συλληφθέντες.

Οι συνήγοροι που έχουμε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση της μήνυσης των δύο βασανισθέντων, σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2021 στις 18:00 μ. μ. στη Νομική Σχολή Αθηνών κατά την οποία θα αναπτυχθούν τόσο τα νομικά, όσο και τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται από την εκτός νομικού πλαισίου αστυνομική πρακτική της άσκησης σωματικής βίας και κακοποίησης που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στους συλληφθέντες τους οποίους οι αρχές αντιμετωπίζουν ως πολιτικούς αντίπαλους.

Η ανάδειξη και η αντιμετώπιση της διαχρονικής συνολικής αστυνομικής πρακτικής της κακοποίησης κρατουμένων και συλλαμβανομένων απαιτεί συνδυασμένη προσπάθεια μέσα και έξω από τα δικαστήρια και συστράτευση όλων των προσώπων και φορέων που ευαισθητοποιούνται.

Ελπίζουμε η επικείμενη συνέντευξη να αποτελέσει το πρώτο βήμα.

Αθήνα, 3/6/2021

Οι συνήγοροι

Άννα Παπαρρούσου

Ιωάννα Κούρτοβικ

Θανάσης Καμπαγιάννης

Κώστας Παπαδάκης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αδωνις γεωργιαδης
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
Μέχρι χαμομήλι και λεβάντα ψεκάζουν επιτήδειοι με ναρκωτικά μετά την απαγόρευση της κάνναβης, ισχυρίζεται ο υπουργός υγείας
Γεωργιάδης: Κίνδυνος από ψεκασμένα προϊόντα με ναρκωτικά - "Καταθέτω άμεσα τροπολογία"
ηλιουπολη
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Αυτοκίνητο κατέληξε στην είσοδο πολυκατοικίας, ενώ κάτοικοι κάνουν λόγο για περιστατικό που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε τραγωδία
Ηλιούπολη: Φορτηγό κύλησε ανεξέλεγκτο και διέλυσε τέσσερα σταθμευμένα οχήματα
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ
Στο μικροσκόπιο της Οικονομικής Αστυνομίας ιδιωτικές δομές και ΚΔΑΠ για διασπάθιση πόρων με πλαστές ενημερότητες
Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για μεγάλη απάτη με voucher - Τι απαντά η ΕΕΤΑΑ