Βασανισμοί στη ΓΑΔΑ: Κατατέθηκε η μήνυση κατά των αστυνομικών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μήνυση για «την αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών» που κατηγορούνται ότι βασάνισαν δύο συλληφθέντες κατατέθηκε από τους συνηγόρους των καταγγελλόντων

Μήνυση κατά των αστυνομικών που τους βασάνισαν μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών κατέθεσαν οι Άρης Παπαζαχαρουδάκης και ο κρατούμενος Ο.Μ., μέσω των δικηγόρων τους Άννα Παπαρρούσου, Ιωάννα Κούρτοβικ, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης.

Σε σχετική ανακοίνωση των συνηγόρων σημειώνεται ότι «σηματοδοτείται η αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών που κατά τα πρότυπα των πρακτικών των βασανιστών της δικτατορίας κακοποίησαν απάνθρωπα τους δύο συλληφθέντες».

Επιπλέον, οι συνήγοροι καλούν σε συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2021 στις 18:00 μ. μ. στη Νομική Σχολή Αθηνών «κατά την οποία θα αναπτυχθούν τόσο τα νομικά, όσο και τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται από την εκτός νομικού πλαισίου αστυνομική πρακτική της άσκησης σωματικής βίας και κακοποίησης που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στους συλληφθέντες».

Τα δύο άτομα συνελήφθησαν κατά το όργιο αστυνομικής καταστολής στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και, όπως καταγγέλλουν, βασανίστηκαν από αστυνομικούς στη ΓΑΔΑ.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Με την κατάθεση της μήνυσης του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του κρατούμενου Ο.Μ. κατά των αστυνομικών που τους βασάνισαν μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κυρίως στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σηματοδοτείται η αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών που κατά τα πρότυπα των πρακτικών των βασανιστών της δικτατορίας κακοποίησαν απάνθρωπα τους δύο συλληφθέντες.

Οι συνήγοροι που έχουμε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση της μήνυσης των δύο βασανισθέντων, σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου  που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2021 στις 18:00 μ. μ. στη Νομική Σχολή Αθηνών κατά την οποία θα αναπτυχθούν τόσο τα νομικά, όσο και τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται από την εκτός νομικού πλαισίου αστυνομική πρακτική της άσκησης σωματικής βίας και κακοποίησης που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στους συλληφθέντες τους οποίους οι αρχές αντιμετωπίζουν ως πολιτικούς αντίπαλους.

Η ανάδειξη και η αντιμετώπιση της διαχρονικής συνολικής αστυνομικής πρακτικής της κακοποίησης κρατουμένων και συλλαμβανομένων απαιτεί συνδυασμένη προσπάθεια μέσα και έξω από τα δικαστήρια και συστράτευση όλων των προσώπων και φορέων που ευαισθητοποιούνται.

Ελπίζουμε η επικείμενη συνέντευξη να αποτελέσει το πρώτο βήμα.

Αθήνα, 3/6/2021

Οι συνήγοροι

Άννα Παπαρρούσου

Ιωάννα Κούρτοβικ

Θανάσης Καμπαγιάννης

Κώστας Παπαδάκης

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διεύθυνση Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
«Κόφτης» στις αποσπάσεις: Άγρια κόντρα εκπαιδευτικών με τη ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής
«Εξαφανισμένη» η Διοίκηση και οι «αιρετοί» καταγγέλλει ο Σύλλογος Π.Ε. «ο Σωκράτης» μετά την παράσταση διαμαρτυρίας
«Κόφτης» στις αποσπάσεις: Άγρια κόντρα εκπαιδευτικών με τη ΔΙΠΕ Ανατολικής Αττικής
διωξεις
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
«Βιομηχανία» ΕΔΕ ακόμα και για ανώνυμες καταγγελίες καταγγέλλουν οι Διευθυντές των σχολείων
Ένωση Διευθυντών: «Κουλτούρα φόβου» στα σχολεία από το μπαράζ πειθαρχικών ελέγχων και ΕΔΕ
Η Μαρία Καρυστιανού με φόντο το λογότυπο του κόμματός της «Ελπίδα»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»
Μαρία Καρυστιανού: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δοκιμαστεί, είναι επαγγελματίας πολιτικός, το "όχι" το έκανε "ναι"»
Νέα επίθεση Καρυστιανού σε Τσίπρα: «Ο πιο βολικός αντίπαλος για τον Μητσοτάκη»