Την ώρα που οι χειρουργοί ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν χειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης το περασμένο Σάββατο, διαπιστώθηκε ότι η αναισθησιολόγος, η οποία είναι ανεμβολίαστη, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό, έπειτα από έλεγχο (rapid test) στον οποίο είχε υποβληθεί.
Αποτέλεσμα αυτού ήταν να "παγώσουν" όλες οι διαδικασίες και να αναζητηθεί άλλος αναισθησιολόγος προκειμένου να γίνουν οι χειρουργικές επεμβάσεις.
Μιλώντας στη voria.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε ότι «οι υγειονομικοί, γιατροί και νοσηλευτές, θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, μέχρι ενός. Είναι χρέος τους να το πράξουν αυτό». Προσέθεσε, παράλληλα, ότι το πραγματικό ποσοστό των γιατρών που έχουν αντισώματα είναι υψηλότερο του 82% που έχει εμβολιαστεί «διότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν νοσήσει. Αυτοί δεν μπορούν να εμβολιαστούν αν δεν περάσει ένα εξάμηνο. Επίσης κάποιοι δεν εμβολιάστηκαν με ιατρική οδηγία, επειδή αντιμετωπίζουν προβλήματα. Όμως δεν σημαίνει τίποτε αυτό, θα πρέπει και ο τελευταίος γιατρός και ο τελευταίος νοσηλευτής να εμβολιαστούν».
Ερωτηθείς για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των υγειονομικών από το φθινόπωρο ο κ. Γιαννάκος είπε πως «κάτι τέτοιο μας βρίσκει αντίθετους διότι αντίκειται στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ελευθερίες. Εμείς λέμε να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με πειθώ, όχι με εξαναγκασμό». Επισήμανε, τέλος, ότι πρέπει να δοθεί δεύτερη ευκαιρία στο υγειονομικό προσωπικό να εμβολιαστεί.
«Είναι πολλοί που μπαίνουν τώρα και γράφονται στην πλατφόρμα αλλά παίρνουν ημερομηνία σε έναν, ενάμιση μήνα. Αυτό πρέπει να αλλάξει και να τους δοθεί η δυνατότητα να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα».
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ