Thumbnail
Δικογραφία σε βάρος του διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για πεταμένα στρώματα και μπάζα στον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού

Δικογραφία για παραβάσεις συνδεόμενες με την προστασία του περιβάλλοντος σχηματίστηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., σε βάρος του διοικητή του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση με τα πεταμένα στρώματα και μπάζα που είχαν εντοπιστεί στον προστατευόμενο υδροβιότοπο του Γαλλικού ποταμού.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στο τέλος του περασμένου έτους από την οικολογική ομάδα «Εχεδώρου Φύσις», προκαλώντας την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης που παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ακολούθησε έρευνα της αστυνομίας από την οποία προέκυψε ότι τα ογκώδη αντικείμενα προέρχονταν από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ύστερα από ανακαίνιση μονάδων ΜΕΘ και Covid.

Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε απευθύνει κατ' επανάληψη προς τον δήμο Θεσσαλονίκης για την αποκομιδή τους από τον αύλειο χώρο, αίτημα όμως που δεν ικανοποιήθηκε. Απαντώντας ο κεντρικός δήμος επικαλέστηκε τις ισχύουσες απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς τα συγκεκριμένα υλικά χαρακτηρίζονταν ως νοσοκομειακά απόβλητα.

Σε αυτές τις συνθήκες και άγνωστο πως, τα δεκάδες στρώματα μαζί με μπάζα και οικοδομικά υλικά βρέθηκαν λίγο καιρό αργότερα στον Γαλλικό Ποταμό.

Η δικογραφία καταλογίζει ευθύνες στον διοικητή του Ιπποκρατείου επειδή δεν μερίμνησε για την ασφαλή απομάκρυνση τους με αποτέλεσμα να καταλήξουν στον υδροβιότοπο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patates.jpg
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη
«Όσοι έχουν υποκείμενα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης θα μπορούσαν να στραφούν σε τρόφιμα παρηγοριάς ως έναν τρόπο αυτοθεραπείας»
Νέα έρευνα: Οι τηγανητές πατάτες ίσως συνδέονται με την κατάθλιψη