emvolio koronoiou moderna
Menelaos Myrillas / SOOC
Νέα καταγγελία για θρόμβωση σε γυναίκα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Johnson & Johnson - Τι είπε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της Johnson & Johnson φέρεται να παρουσίασε μια 48χρονη γυναίκα από τη Θήβα.

Όπως καταγγέλλει η αδερφή της στο Mega, η 48χρονη έκανε το εμβόλιο στις 10 Μαΐου και στις 17 του ίδιου μήνα εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας με γαστρεντερίτιδα. Στις 20 Μαΐου διαπιστώθηκε ότι είχε θρόμβωση και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Εκεί «διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη, με μικρά σημάδια βελτίωσης. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού. Όταν γεννήθηκε εφτά μηνών δεν υπήρχε φιάλη οξυγόνου στο νοσοκομείο Θήβας και έπρεπε να μεταφερθεί στην Αθήνα» δήλωσε η αδερφή της.

Βασιλακόπουλος: Αυξημένος ο κίνδυνος θρομβώσεων σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Για το περιστατικό, ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι «ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα, είναι βασικός υποψήφιος για να κάνει θρομβώσεις. Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου. Από την εμπειρία παγκοσμίως που είναι 110 εκ. δόσεις εμβολίου και 400 περιστατικά δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου».

 «Πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς η συγκεκριμένη περίπτωση» και ξεκαθάρισε ότι, «μετά από εμβόλια θα δούμε θρομβώσεις, δεν σημαίνει ότι θα φταίει το εμβόλιο για όλες τις περιπτώσεις. Για κάποιες με συχνότητα 1 στις 150.000 με 200.000 θα φταίει το εμβόλιο», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ελένη Ανουσάκη
Ελένη Ανουσάκη: «Έχω καρδιακή ανεπάρκεια» – Η εξομολόγηση για την υγεία της
Ελένη Ανουσάκη – Η μάχη για την υγεία της και οι 7 ημέρες στο νοσοκομείο: «Έχει δημιουργηθεί καρδιακή ανεπάρκεια»
Ελένη Ανουσάκη: «Έχω καρδιακή ανεπάρκεια» – Η εξομολόγηση για την υγεία της
iereas.jpg
Ηράκλειο: «Κλέβει αυγά από κότες» – Η απίστευτη καταγγελία που οδήγησε ιερέα στη σύλληψη
Ηράκλειο: Ιερέας συνελήφθη λίγο πριν το «Χριστός Ανέστη» – Τον κατήγγειλε η παπαδιά: «Κλέβει αυγά από τις κότες»
Ηράκλειο: «Κλέβει αυγά από κότες» – Η απίστευτη καταγγελία που οδήγησε ιερέα στη σύλληψη
Κώστας Κοτζαμπασάκης
Νέα εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Μέλος ο Κοτζαμπασάκης
Η συμμετοχή του Κώστα Κοτζαμπασάκη σε αυτό το όργανο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε μια περίοδο όπου η Παιδεία βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών...
Νέα εκλογή στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Μέλος ο Κοτζαμπασάκης