Αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου της Οξφόρδης
Νέο περιστατικό θρόμβωσης μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Περιστατικό θρόμβωσης σε 55χρονη γυναίκα που είχε εμβολιαστεί πριν από 12 ημέρες, καταγράφηκε την Τετάρτη στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο διευθυντής του ΚΥ Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, η γυναίκα είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου με εμβόλιο AstraZeneca και χθες διαπιστώθηκε θρόμβωση στο πόδι, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει απαραίτητα πως η θρόμβωση συνδέεται με τον εμβολιασμό.

Αμέσως ενημερώθηκαν ο ΕΟΔΥ και ο ΕΟΦ για το περιστατικό και ήδη ο κ. Παπαζαφείρης παρέπεμψε τη γυναίκα για σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Παράλληλα, συνεχίζεται με αυξημένο ρυθμό ο εμβολιασμός των πολιτών στο ΚΥ Ζαχάρως, έπειτα από μια περίοδο μείωσης πριν από το Πάσχα, εξαιτίας της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί σχετικά με τις παρενέργειες του εμβολίου AstraZeneca.

Ο κ. Παπαζαφείρης ότι συνολικά έχουν γίνει πάνω από 2.000 εμβολιασμοί, εκ των οποίων περίπου 1.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου AstaZeneca.

Πηγή: proini.news

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα στασυ
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Μεταφορών και...
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
διωξεις
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Στο επίκεντρο η υπεράσπιση της απεργίας–αποχής και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
πανεπιστήμιο κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Μαρτίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»