Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
INTIME NEWS/ΒΛΑΣΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στον Σχίνο Κορινθίας - Έχουν καταστραφεί σπίτια

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης.

Η φωτιά ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση, σε δύσβατο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταστρέψει δύο σπίτια και έχει προκαλέσει ζημιές σε άλλα.

Στον αέρα βρίσκονται εναέρια μέσα και στο σημείο επιχειρούν 166 πυροσβέστες, με 7 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 54 οχήματα.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Σύννεφο καπνού πάνω από την Αττική

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που ένα τεράστιο σύννεφο καπνού έχει «σκεπάσει» από το πρωί περιοχές στον Πειραιά και στα νότια προάστια της Αττικής.

Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας: Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί

Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα», δήλωσε στο Mega o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.

«Τα εναέρια μέσα ήδη επιχειρούν, 4 αεροσκάφη και τρία μικρότερα. Η πυρκαγιά έχει καλύψει μεγάλη περιοχή στα Γεράνια Όρη, και στην παραλιακή πλευρά και στον ορεινό όγκο. Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στο Μάζι που ζητήθηκε να εκκενωθεί πριν 40 λεπτά. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, όλες οι εκκενώσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους. Είναι περιοχή με εξοχικές κατοικίες, πιθανόν να έχουμε προβλήματα στα σπίτια αυτά», είπε αο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, έως αυτή την ώρα έχουν εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, οι οικισμοί Σχίνο, Αγία Σωτήρα, Βαρδακιές, Μαυρολίμνη, Μάζι και Παρασκευά, καθώς και δύο Ιερές Μονές, του Αγίου Ιωάννη και της Αγίας Παρασκευής.

Πριν από λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και στο Αλεποχώρι, κυρίως στο νότιο και δυτικό κομμάτι του οικισμού.

Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας
Φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

stratos
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Στρατολογική κατάσταση: Οι νέοι κανόνες για έκδοση, χρήση και επιβεβαίωση εγγράφων
Πιστοποιητικά στρατολογικής κατάστασης: Όλες οι αλλαγές στην έκδοση και τον έλεγχο γνησιότητας
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων
Ο καθηγητής Ευάγγελος Λιάτσικος έκανε επέμβαση στην Αθήνα μέσω Κίνας και έγραψε ιστορία στην τηλεχειρουργική
Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών χειρούργησε ασθενή από απόσταση 8.000 χιλιομέτρων