Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος: Για την Παλαιστίνη...
Ψήφισμα συμπαράστασης του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για την Παλαιστίνη

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα τις αιματηρές επιθέσεις των κατοχικών δυνάμεων του κράτους του Ισραήλ στα Παλαιστινιακά εδάφη. Το Ισραηλινό απαρτχάιντ συνεχίζει αδίστακτα τα εγκλήματα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού με το "φτηνό" πρόσχημα του "δικαιώματος στην αυτοάμυνα", ενώ είναι αυτό που καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.

Όσο οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - μαζί και η Ελληνική - δεν ασκούν τις απαραίτητες πιέσεις για τον άμεσο τερματισμό αυτού του εγκλήματος, είναι απόλυτα συνένοχες. Βέβαια η συνενοχή αυτή καθοδηγείται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Το κράτος του Ισραήλ πρέπει άμεσα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, τις Συνθήκες της Γενεύης και τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Δηλαδή, εφαρμογή της λύσης των δύο κρατών με την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Για να σταματήσουν τα Ισραηλινά εγκλήματα και η αποικιακή κατοχή.

Η μη συμμόρφωση με αυτά δυναμιτίζει επικίνδυνα την Ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και Παγκόσμια.

Συμπαραστεκόμαστε στο λαό της Παλαιστίνης, όπως και σε κάθε λαό, που τα γεωστρατηγικά συμφέροντα των ισχυρών απειλούν τη ζωή του και καταπατούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία του.

afisa_palaist_5-21_1.jpg

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γεράσιμος Σιάσος στο Φόρουμ των Δελφών
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου
3 εκατομμύρια πολίτες εχουν ήδη συμμετοχή στο προγραμμα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ και συνολικά 6 εκατομ. σε όλα τα προγράμματα
DELPHI FORUM - ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ: Το ΕΚΠΑ σχεδίασε και η Πολιτεία υλοποίησε το σπουδαιότερο πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακής νόσου
Ελευθερία Γιακουμάκη
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου»
Γυναικοκτονία Ελευθερίας Γιακουμάκη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου» – Το γράμμα και οι προσπάθειες του 40χρονου να καλύψει τα...
Γυναικοκτονία στην Κρήτη: «Με χαιρέτησε με το χέρι που σκότωσε την αδελφή μου»