«Μπλόκο» σε σκαπτικά μηχανήματα εταιρίας που επιχείρησαν να ανοίξουν δρόμο στο δάσος του Νυμφαίου για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών, έκαναν οι κάτοικοι του παραδοσιακού ορεινού χωριού της Φλώρινας.
Απέκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους το δρόμο προς το δάσος εμποδίζοντας την πρόσβαση των μηχανημάτων που ανοίγουν το δρόμο για την κατασκευή του αιολικού πάρκου.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γιάννης Ιατρίδης, ιδιοκτήτης ξενώνα, κάτοικος της περιοχής «η εταιρία σκοπεύει να εγκαταστήσει αρχικά 5 ανεμογεννήτριες και στην συνέχεια άλλες 4 στο βουνό Προφήτης Ηλίας που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το καταφύγιο του Αρκτούρου και του οικισμού».
Όπως είπε «δεν είναι μόνο ότι θα βλέπουμε αυτά τα μεγαθήρια ακριβώς απέναντι από το χωριό μας, αλλά είναι τόσο κοντινή η απόσταση που θα ακούμε και τον ήχο των περιστρεφόμενων πτερύγων τους».
Στο σημείο βρίσκονται δύο περιπολικά της αστυνομίας από το Αμύνταιο.
Βίντεο-Φωτο: eperiskopio.blogspot.com
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ