Lockdown - SMS για μετακίνηση: Πότε θα σταματήσουν
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Πάνω από 5,5 εκατ. εμβολιασμοί μέχρι τέλος του μήνα - Ισχυρό τείχος ανοσίας στα μέσα Μαΐου

Την πεποίθηση πως από τις 15 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού, θα καταργηθεί και η υποχρέωση αποστολής SMS, μαζί με την άρση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, εξέφρασε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, σε κάθε περίπτωση αναμένονται οι τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος ωστόσο, όπως εκτίμησε αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

«Κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς όσον αφορά τον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν χθες ενώ παράλληλα εκτίμησε πως θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 την ημέρα. Όπως διευκρίνισε εντός του Μαΐου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1.200 εμβολιαστικά κέντρα.

Παράλληλα υπενθύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για πάνω από 5,5 εκ εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου όπως ήδη αναφέρθηκε και από τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια και λοιπούς σχετιζόμενους με την διαδικασία.

«Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» υπογράμμισε και τόνισε πως ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα