Αθανάσιος Εξαδάκτυλος
«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού»

Για τη σκοπιμότητα του μέτρου να ανοίξει η εστίαση χωρίς να υπάρχει μουσική στα μαγαζιά, μίλησε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Θανάσης Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε, το συγκεκριμένο μέτρο έχει να κάνει με την ένταση της φωνής και τα σταγονίδια που βγαίνουν από το στόμα με αποτέλεσμα να μεταδίδεται ο κορονοϊός.

«Η μουσική επιβάλλει μεγαλύτερη ένταση φωνής και προσπάθεια και οδηγεί τους ανθρώπους να έρχονται πιο κοντά για να ακουστούν και αυτό ευνοεί την μετάδοση του ιού. Δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος που απαγορεύεται η μουσική στην εστίαση. Δεν έχει να κάνει με τον ήχο, έχει να κάνει με το ότι οδηγούμαστε να προσαρμόσουμε τη φωνή μας», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Χωρίς μουσική δεν θα καταβάλλεται η επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται για να ακουστούμε σε έναν χώρο που έχει δυνατή μουσική και η οποία στέλνει τα σταγονίδιά μας και μαζί με αυτά τον ιό πιο μακριά από εκεί που τα στέλνει η φυσιολογική ομιλία». 

Για να καταλήξει: «Με αυτό τον τρόπο θα είναι ασφαλέστερη η δραστηριότητα που ανοίγει. Με τον άλλο τρόπο δεν θα είναι το ίδιο ασφαλής. Υπάρχει μια παρανόηση πως το πρόβλημα είναι πίσω μας. Δεν είναι πίσω μας. Είμαστε σε μια πορεία βελτίωσης και σταθεροποίησης αλλά δεν είμαστε σε φάση που έχουμε ξεπεράσει εντελώς το πρόβλημα και τα έχουμε αφήσει όλα πίσω μας».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpaideutikoi
Πιλοτικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία ΣΥΝ» σε Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας
Ανοιχτές οι αιτήσεις συμμετοχής για εκπαιδευτικούς – Στόχος η ενδυνάμωση σε θέματα διαχείρισης πένθους και συμπερίληψης
Πιλοτικό Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία ΣΥΝ» σε Σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας