paralia elafonisos
Μια πανέμορφη παραλία με... «νερά πισίνας» που «μαγεύει» με την ομορφιά της

Στη «σκιά» του διάσημου Σίμου στην Ελαφόνησο, βρίσκεται μια άσημη παραλία που είναι εξίσου όμορφη, αν όχι πιο όμορφη.

Το Haanity πετά πάνω από την παραλία Παναγία Ελαφονήσου, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε λίγα πράγματα για αυτό το πανέμορφο μέρος:

Το χειμώνα, λιμνάζοντα νερά από την πλημμυρίδα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο εσωτερικό της παραλίας δημιουργώντας μια μικρή λίμνη, την οποία οι ντόπιοι ονομάζουν “Λιμνίτσα”. Πρόκειται για ένα τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς με κέδρους, αμμόλοφους και καταγάλανα βαθιά νερά.

Στην αγκάλη της Παναγιάς συναντάμε τα τέσσερα νησάκια της: τις Ξεροπούλες, το Λεπτό Νησί, το Πρασονήσι και την Κασσέλα, το μεγαλύτερο νησάκι της Ελαφονήσου με ύψος 18 μέτρων. Στην παραλία της Παναγίας μπορεί κανείς να απολαύσει ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, καθώς ο ήλιος δύει ανάμεσα στα νησάκια.

Πάνω από την παραλία βρίσκεται η γραφική Παναγία. Γύρω από την εκκλησία εκτείνεται ο οικισμός “Κατωνησί”. Καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλές σπηλιές, η ντόπια παράδοση θεώρησε το Κάτω Νησί σαν τη Χώρα των Κυκλώπων και τα νησιά της Παναγίας σαν "Κυκλώπετρες".

Έξω από τα νησιά της Παναγίας έγινε η Β' Βενετοτουρκική Ναυμαχία της Ελαφονήσου το 1717 με το ναύαρχο Πιζάνη (Δρ Μέντης Κ. 1993: 60-61), ενώ στα γαλανά νερά της διασώθηκε ο Κολοκοτρώνης το 1806 (Ανωμήτρης Τζ. 1984-1996).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοι
Τρίπολη, 21 Γενάρη: όταν το πειθαρχικό γίνεται μήνυμα προς όλη την εκπαίδευση
Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση, το δικαίωμα στην απεργία σέρνεται ανοιχτά σε πειθαρχικό "εκπαιδευτικοδικείο".
Τρίπολη, 21 Γενάρη: όταν το πειθαρχικό γίνεται μήνυμα προς όλη την εκπαίδευση
αμφιθεατρο
«Όμηροι» 400.000 απόφοιτοι πρώην ΤΕΙ: Επτά χρόνια χωρίς αντιστοίχιση πτυχίων και εκατομμύρια σε πρόστιμα για το Δημόσιο
Δελτίο Τύπου του Σύλλογος Αποφοίτων & Φοιτητών Τ.Ε.Ι. Κρήτης καταγγέλλει κυβερνητική αδιαφορία και ζητά άμεση θεσμική λύση
«Όμηροι» 400.000 απόφοιτοι πρώην ΤΕΙ: Επτά χρόνια χωρίς αντιστοίχιση πτυχίων και εκατομμύρια σε πρόστιμα για το Δημόσιο