emvolio-koronoiou
Menelaos Myrillas / SOOC
Εμβολιασμός μόνο με AstraZeneca για τους 40-44

Τη Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα 40 έως 44. Επιπλέον, αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30 έως 39. Και οι δύο κατηγορίες θα εμβολιαστούν αποκλειστικά με τα διαθέσιμα εμβόλια της AstraZeneca.

Ακόμα, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών, το απόγευμα της Δευτέρας, το Μεγάλο Σάββατο, 1 Μαΐου, θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 45 έως 49 οι οποίοι θα μπορούν να εμβολιαστούν και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια στη χώρα μας, δηλαδή τα σκευάσματα των εταιριών Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς των πολιτών 30 – 39 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι παρέχεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν νωρίτερα από τη σειρά τους, ότι τα διαθέσιμα ραντεβού είναι αρκετά και συνεπώς αν κάποιος κλείσει αύριο ραντεβού μπορεί να κάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου ακόμη και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 40 έως 44 αναμένεται να εφαρμοστεί  η γνωστή διαδικασία, δηλαδή σε όσους έχουν άυλη συνταγογράφηση θα αποστέλλεται μήνυμα με προτεινόμενο ραντεβού, το οποίο θα πρέπει να επικυρώσουν εντός 24ων ωρών. Επίσης μπορούν να κλείσουν ραντεβού εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στην πλατφόρμα ή σε κάποιο ΚΕΠ ή στον φαρμακοποιό τους.

Δυνατότητα για δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca νωρίτερα

Παράλληλα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δίνει τη δυνατότητα η δεύτερη δόση με το εμβόλιο της AstraZeneca να γίνει στις 8 εβδομάδες σε όσους το επιθυμούν. Η έως σήμερα σύσταση είναι η δεύτερη δόση να γίνεται 11 ή 12 εβδομάδες μετά την πρώτη.

Πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί με την πρώτη δόση μπορούν από το βράδυ της Δευτέρας να εισέρχονται στην πλατφόρμα και να μεταφέρουν πιο νωρίς το ραντεβού τους για την δεύτερη δόση έως και τις 8 εβδομάδες.

Για πολίτες που δεν έχουν κάνει καμία από τις δύο δόσεις, η αρχική ημερομηνία που θα δίνεται θα είναι μετά από 11 εβδομάδες ωστόσο από τη Μεγάλη Πέμπτη θα έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σε πιο σύντομη ημερομηνία την δεύτερη δόση.

5 Μαΐου ξεκινά ο εμβολιασμός με Johnson & Johnson

Τέλος ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Johnson & Johnson θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Μαΐου.

Εντός του Μαΐου, η επιχείρηση «Ελευθερία» εισέρχεται στην τρίτη φάση της, αυξάνονται τα διαθέσιμα εμβόλια, ενώ θα αναπτυχθούν 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα