Thumbnail
Η τάση είναι να μη γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στην εγκυμοσύνη, αλλά ούτε και σε γυναίκες οι οποίες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες

Προβληματισμός συνεχίζει να επικρατεί σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca λίγες ώρες προτού ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39.

Όπως επισημαίνει ο Αθανάσιος Σκουτέλης, παθολόγος λοιμωξιολόγος,«η τάση είναι να μη γίνεται το εμβόλιο της AstraZeneca στην εγκυμοσύνη», αλλά ούτε και σε γυναίκες οι οποίες σκοπεύουν να μείνουν έγκυες.

Συστήνεται, οι γυναίκες αυτές να εμβολιάζονται με σκευάσματα που χρησιμοποιούν mRNA, όπως της Pfizer και της Moderna. «Η σύσταση είναι να εμβολιάζονται οι έγκυες γυναίκες με mRNA εμβόλιο».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, «διογκώσαμε πολύ τις παθογένειες που έχει το εμβόλιο της AstraZeneca», και δε θα έπρεπε καθώς τα οφέλη του είναι συγκριτικά περισσότερα από τις ελάχιστες και σπάνιες παρενέργειες.

Σχετικά με του εμβολιασμούς της ηλικιακής ομάδας 30 – 39 που ήρθε πριν από τους 40 – 49, ο κ. Σκουτέλης σημείωσε ότι έγινε για «καθαρά επιχειρησιακούς λόγους».

Τι ισχύει για την ινδική μετάλλαξη

Μία γυναίκα 33 ετών, κάτοικος Αττικής, επιβεβαιώθηκε ως το δεύτερο κρούσμα ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, σε τυχαία δειγματοληψία των κινητών ομάδων υγείας του ΕΟΔΥ, στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Σκουτέλη, «δεν ξέρουμε τίποτα μέχρι στιγμής» για την ινδική μετάλλαξη, πέρα από το γεγονός ότι «πιθανώς να έχει κάποια επίπτωση στην αυξημένη μεταδοτικότητα».

Ο γιατρός τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς δεν ξέρουμε ακόμη αν το εμβόλιο είναι επαρκές για αυτήν τη μετάλλαξη.

«Αλλά δεν είναι αυτό το πρόβλημα αυτήν την στιγμή. Το πρόβλημα είναι να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού», τονίζει ο λοιμωξιολόγος, καθώς ακόμη είμαστε «εν μέσω πολέμου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα