Καιρός: Λασποβροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας - Έντονα κατά τόπους τα φαινόμενα

Απότομες μεταβολές σήμερα του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, ενώ θα σημειωθεί υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης από το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, των Κυκλάδων και της Δυτικής Κρήτης. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι μέχρι τις απογευματινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών και περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και κατά τόπους στα ηπειρωτικά δυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Αντίθετα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν και εκεί σε δυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται διαστήματα με ήλιο και διαστήματα, με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες λασποβροχές ή καταιγίδες. Αυξημένες θα είναι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ακαδημία Αθηνών
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Η Ακαδημία Αθηνών και η Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών (CASS) συνδιοργανώνουν το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών (9-10 Ιουνίου 2026)
Ακαδημία Αθηνών: 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο Κλασικών Σπουδών στις 9 και 10 Ιουνίου
Ο Αντώνης Σαμαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
LIVE η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά από το Ηράκλειο Κρήτης - Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη και Τσίπρα για τη woke ατζέντα
Live - Σαμαράς από Ηράκλειο: «Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη έχει μείνει χωρίς εκπροσώπηση»
Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Τι προβλέπει ο ΟΠΕΚΑ για τις επείγουσες περιπτώσεις και ποιοι γονείς και κηδεμόνες λαμβάνουν μέσω gov έως 750 ευρώ
Υπόθεση Καλαμάτας: Τι ισχύει για τα επιδόματα αναδοχής όταν η επιμέλεια ανατίθεται σε συγγενείς
Δικαστήρια
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ: Βγήκε το ΦΕΚ της χρονιάς: 265 μόνιμοι υπάλληλοι στα Δικαστήρια με εξετάσεις τον Ιούνιο – Ολόκληρη η κατανομή
Γραπτός ΕΣΔΙ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για 265 θέσεις με όλα τα πτυχία ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ