Καιρός: Λασποβροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Βροχές και καταιγίδες σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας - Έντονα κατά τόπους τα φαινόμενα

Απότομες μεταβολές σήμερα του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα Δευτέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια και στο Ανατολικό Αιγαίο, με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις, καθώς επίσης χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά, ενώ θα σημειωθεί υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης από το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια θα είναι τοπικά έντονα και ενδέχεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας, των Κυκλάδων και της Δυτικής Κρήτης. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι μέχρι τις απογευματινές ώρες οι συγκεντρώσεις σκόνης, προσδίδοντας στις βροχές χαρακτήρα λασποβροχών και περιορίζοντας κατά τόπους την ορατότητα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 16 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 19, στην Ήπειρο από 5 έως 17 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 23, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο, στο Νότιο Αιγαίο και κατά τόπους στα ηπειρωτικά δυτικοί με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Αντίθετα στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις 4-6 μποφόρ, αλλά τις απογευματινές ώρες θα στραφούν και εκεί σε δυτικούς με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται διαστήματα με ήλιο και διαστήματα, με αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες λασποβροχές ή καταιγίδες. Αυξημένες θα είναι μέχρι το μεσημέρι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες