pateras gios katerini
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος - Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο

Νέα καταγγελία για αστυνομική βία και άγριο ξυλοδαρμό, αυτή τη φορά σε βάρος πατέρα και γιου στην περιοχή της Κατερίνης, έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο 58χρονος πατέρας κατέληξε στο νοσοκομείο με έμφραγμα και υποβλήθηκε σε χειρουργείο. Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από παρευρισκόμενους.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News του Mega, όλα συνέβησαν έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης, όπου ο 58χρονος πατέρας και ο 28χρονος γιος του είχαν συγκεντρωθεί με άλλους φιλάθλους να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικό αγώνα. 

Όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία τα πνεύματα οξύνθηκαν και οι αστυνομικοί χτύπησαν τους δύο άνδρες. «Χτυπούσαν με μπουνιές και είχαν τα γόνατά τους πάνω στον γιο μου. Ζήτησαν ταυτότητα από τον σύζυγό μου, δεν είχε, τους είπε ότι έχει προβλήματα υγείας, είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει και ότι θα τον συλλάβει και μετά άρχισε ο ξυλοδαρμός», αναφέρει η κα Αντωνία, σύζυγος του 58χρονου και μητέρα έξι παιδιών, που είδε, όπως αναφέρει, μπροστά στα μάτια της, τουλάχιστον τους αστυνομικούς να χτυπούν τον άντρα και τον γιο της.

«Ρίξανε τον άντρα μου κάτω, έχασε τις αισθήσεις του, ήρθε γιατρός να τον συνεφέρει και μετά τους συλλάβανε, τους βάλανε σε ένα κελί. Βλέπουμε μια αγέλη να επιτίθεται σε δύο ανθρώπους, ο ένας δεν μπορούσε να αντιδράσει και επάνω στον γιο να πέφτουν τουλάχιστον 10 να τον χτυπούν και να προσπαθούν να τον ακινητοποιήσουν», αναφέρει ακόμα η γυναίκα.

Τελικά, πατέρας και γιος συνελήφθησαν για αντίσταση κατά της αρχής, απείθεια και εξύβριση και μεταφέρθηκαν στην γενική αστυνομική διεύθυνση Πιερίας. Ο 58χρονος ωστόσο, δεν αισθανόταν καλά και, σύμφωνα με τη σύζυγό του, ζητούσε επανειλημμένα, επί δύο ώρες, χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

«Μετά από δύο ώρες, κάλεσε η κόρη μου ασθενοφόρο, πήρε τον σύζυγό μου, τον μετέφερε στο νοσοκομείο και μόλις έφτασε εκεί, έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου», αναφέρει η ίδια.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Κατερίνης κατάφεραν να σταθεροποιήσουν τον 58, ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη γενική κλινική Θεσσαλονίκης, όπου και τα ξημερώματα της Δευτέρας, υποβλήθηκε σε κατεπείγουσα επέμβαση.

«Το να προσαγάγεις έναν άνθρωπο βίαια και ενώ σου λέει ότι είναι άρρωστος και να αδιαφορείς, αυτό είναι το λιγότερο απάνθρωπο».

Σύμφωνα με την οικογένεια, ο 58χρονος φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο, ήδη έχουν καταθέσει μήνυση για τα όσα συνέβησαν και είχαν ως αποτέλεσμα, όπως λένε, να κινδυνεύσει η ζωή του πατέρα αλλά και τον τραυματισμό του γιου του.

Ο Χρήστος Μυστρίδης ένα από τα θύματα του ξυλοδαρμού μίλησε επίσης στο Mega.

«Ο πατέρας μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δέχθηκε χτυπήματα πίσω στο κεφάλι του…», είπε αρχικά.

«Ήταν κι άλλοι άνθρωποι εκεί. Ξαφνικά έρχεται η αστυνομία να μας κάνουν έλεγχο. Στα 30 μέτρα βλέπω τον μπαμπά μου να αρχίζουν να τον χτυπάνε επειδή δεν είχε την ταυτότητά του μαζί, τρομοκρατήθηκα, πήγα εκεί πέρα και όπως φαίνεται και στο βίντεο και ένας αστυνομικός προσπαθεί με βία να έρθει προς τα πάνω μου. Ο άλλος αστυνομικός τον κρατάει, του ξεφεύγει, έρχεται προς τα επάνω μου, ορμάνε όλοι μαζί επάνω μου και με έχουν χτυπήσει σε όλο μου το σώμα μου, στον αυχένα, μου το κορμί, μου στο πρόσωπό μου», ανέφερε περιγράφοντας την βίαια αστυνομική επίθεση.

«15 αστυνομικοί μόνο πάνω μου και με χτυπούσαν με γροθιές παντού. Ο πατέρας μου έχει 80% αναπηρία και δεν μπορούσε να κάνει κάτι και τον άφησαν και κάπου… κόντεψαμε να χάσουμε τον πατέρα μας», πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εργαζόμενοι
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
Αβεβαιότητα για τα όρια ηλικίας και νέες ρυθμίσεις απασχόλησης ενισχύουν το κύμα συνταξιοδοτήσεων
Ρεκόρ αποχωρήσεων προς σύνταξη το 2026: Γιατί οι εργαζόμενοι εγκαταλείπουν μαζικά την αγορά εργασίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
Μια καθημερινότητα που θυμίζει περισσότερο αγώνα δρόμου παρά παιδαγωγική διαδικασία.
Ο τελευταίος μήνας στα σχολεία: Ανάμεσα στην κόπωση, την πίεση και την ανάγκη για νόημα
ΜΑΚΡΟΝ.jpg
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Η πρόταση για «μία μέρα χωρίς ίντερνετ» και το μήνυμα για τα όρια της ψηφιακής ζωής
Μακρόν προς μαθητές: «Κάντε αποτοξίνωση από το διαδίκτυο» με έμπνευση από… ελληνική λέξη
Σκάκι στα σχολεία
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης
Μια είδηση των τελευταίων ημερών από τη Νέα Υόρκη δύσκολα θα έπρεπε να περάσει απαρατήρητη, όχι για το αποτέλεσμα, αλλά για όσα αποκαλύπτει.
Το σκάκι των «από κάτω» που νικά και οι επιλογές της εκπαίδευσης