filippidis
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Προθεσμία 15 ημερών έλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης για να καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας

Προθεσμία 15 ημερών έλαβε ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, για να καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τις έγγραφες εξηγήσεις του ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων που σχετίζονται με την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ο ηθοποιός, νωρίτερα σήμερα, δεν βρέθηκε αυτοπροσώπως ενώπιον των εισαγγελικών αρχών αλλά εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, ο οποίος ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει σχετικό υπόμνημα, ζητώντας να λάβει γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ηθοποιού μετά τρεις καταγγελίες για τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού.

Οι πρώτες καταγγελίες

Τον περασμένο Φεβρουάριο, συνάδελφοί του, όπως η Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Λένα Δροσάκη ανέφεραν πράξεις που σχετίζονται με προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, και είχαν ήδη παραγραφεί, οπότε δεν ερευνήθηκαν ποτέ από τη Δικαιοσύνη.

Καταγγελίες κακουργηματικού χαρακτήρα

Ωστόσο, ακολούθησαν καταγγελίες οι οποίες κατέληξαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας καθώς δεν είχαν παραγραφεί και επιπλέον ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα.

Αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού, το 2008, η κοπέλα φαίνεται να κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο «Ήβη» για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος φέρεται να της επιτέθηκε. Αρχικά, κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθαυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο πράξεις απόπειρας βιασμού, η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού για να συζητήσουν για ένα ρόλο. «Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω του έλεγα "σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε». Η γυναίκα εξήγησε ότι λίγο πριν κατορθώσει να διαφύγει, ο ηθοποιός της είπε «Μη φωνάζεις τσάμπα, δεν είναι κανείς στο θέατρο».

Η τελευταία καταγγελία αφορά σε περιστατικό που φαίνεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητο του, εκείνος δεν την πήγε σπίτι της, όπως λέει η γυναίκα, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sillipsi_new1.jpg
Πολεοδομικό κύκλωμα με «ταρίφα» έως 30.000 ευρώ: Ποινικές διώξεις για έξι συλληφθέντες
Στο μικροσκόπιο των Αρχών υπόθεση δωροδοκιών για αυθαίρετα, άδειες και μείωση προστίμων – Πάνω από 300.000 ευρώ κατασχέθηκαν στις έρευνες
Πολεοδομικό κύκλωμα με «ταρίφα» έως 30.000 ευρώ: Ποινικές διώξεις για έξι συλληφθέντες
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026, τα θέματα στην Οικονομία ΓΕΛ
ΟΕΦΕ: Βατά και χωρίς εκπλήξεις σήμερα τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ
Καλά προετοιμασμένοι μαθητές μπορούσαν να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις των εξετάσεων
ΟΕΦΕ: Βατά και χωρίς εκπλήξεις σήμερα τα θέματα στα μαθήματα ειδικότητας των ΕΠΑΛ
spoudes-stin-kypro
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
Το Ίδρυμα Καρέλια προκηρύσσει 32 υποτροφίες για αριστούχους αποφοίτους – Έως τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις
Υποτροφίες Καρέλια 2026-2027: Νέα ευκαιρία για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές με ενίσχυση έως 20.000 ευρώ
παραλία «Μικρό Πήλιο»
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις
Γαλαζοπράσινα νερά, κρυφοί κολπίσκοι και νησιώτικα τοπία λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας
Αττική: 5 παραλίες «με άρωμα» Κυκλάδων για τις πρώτες καλοκαιρινές αποδράσεις