«Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, είναι η κανονικότητά τους»
«Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, είναι η κανονικότητα που μας ετοιμάζουν...» σχολιάζουν οι οργανώσεις ΝΑΡ-νΚΑ

«Δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, είναι η κανονικότητα που μας ετοιμάζουν...» σχολιάζουν οι οργανώσεις ΝΑΡ-νΚΑ Λάρισας με αφορμή το πρόσφατο σκηνικό αστυνομικής βίας σε βάρος ανήλικου μαθητή που έλαβε χώρα στη Λάρισα την περασμένη εβδομάδα.

«Μεμονωμένα περιστατικά»

Παραθέτοντας μία σειρά «μεμονωμένων περιστατικών» οι οργανώσεις υποστηρίζουν ότι η «ανοχή τελείωσε» και ότι «ήρθε η ώρα της ανατροπής»:

  • Στο πάρκο του Αγ. Αντωνίου στη Λάρισα, στις 30/3/21 ασφαλίτες επιτέθηκαν απρόκλητα σε ανήλικα παιδιά 13 χρόνων και μάλιστα έσπασαν το χέρι του ενός. Τα προσήγαγαν στο τμήμα αντί να πάνε στο νοσοκομείο και οι γονείς ειδοποιήθηκαν μετά από 2 ώρες.
  • Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, Αθήνα, στις 7/3/21  αστυνομικοί επιτίθενται απρόκλητα σε ομάδα νέων ξυλοκοπώντας έναν εξ αυτών με μεταλλικό γκλομπ. Οι οικογένειες έτρεχαν έντρομες και τρομοκρατημένες να φύγουν από την πλατεία.
  • Στη Λάρισα, στις 17/12/20 ο ραδιοφωνικός παραγωγός Κ.Σ. ασκεί κριτική στην αστυνομία στον αέρα του δημοτικού ραδιοφώνου. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας, διώχνουν τον Κ.Σ. από το ραδιόφωνο.
  • Στη Λάρισα στις 6/12/20 ο δημοσιογράφος Η.Σ. στοχοποιείται από την Ένωση Αστυνόμων Λάρισας για σχόλια που έκανε στο facebook. Ζητούν τη δημόσια διαπόμπευσή του.
  • Στην Καρδίτσα, στις 15/11/20 η αστυνομία καλεί σε απολογία αγωνιστές του κινήματος γιατί δήλωσαν στο facebook ότι θα παραστούν στην πορεία της 17 Νοεμβρίου. Γιατί ζητήσουν τα αυτονόητα, ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
  • Στην πλατεία Λάππα της Καρδίτσας, στις 14/11/20 αστυνομικοί επιτίθενται απρόκλητα σε ένα ζευγάρι 22 χρόνων που καθόντουσαν μόνοι τους και ξυλοκοπούν το κορίτσι. Τους συλλαμβάνουν για παραβίαση μέτρων καραντίνας.
  • Στην Καρδίτσα εκκρεμούν ακόμα διώξεις απέναντι σε αγωνιστές που ζητούν την προστασία του περιβάλλοντος απέναντι στην κερδοφόρα μανία των ιδιωτικών εταιρειών ενέργειας.

Απαιτείται συστράτευση

Οι οργανώσεις τονίζουν ότι απαιτείται συστράτευση ενάντια στις πολιτικές που ισοπεδώνουν την Υγεία, που επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, που στοχοποιούν τη νεολαία και εντείνουν την κρατική τρομοκρατία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΑΕΔ: Κλειστές οι εκπαιδευτικές δομές μέχρι τις 7 Ιανουαρίου
Προκρούστεια παιδεία: Όταν η εξοικονόμηση πόρων γίνεται πάνω στις πλάτες σχολείων και εκπαιδευτικών
Συγχωνεύσεις τμημάτων, καθυστερημένες προσλήψεις και αναπληρωτές σε αναμονή – το δημόσιο σχολείο δοκιμάζεται
Προκρούστεια παιδεία: Όταν η εξοικονόμηση πόρων γίνεται πάνω στις πλάτες σχολείων και εκπαιδευτικών
κατώτατος μισθός
Παράλληλη μισθοδοσία και σύνταξη: Πότε «καίγεται» ο συντάξιμος χρόνος – Τι έκρινε το ΝΣΚ με τη γνωμοδότηση 80/2025
Πότε η παράλληλη μισθοδοσία με σύνταξη ακυρώνει τον συντάξιμο χρόνο – Τι έκρινε η γνωμοδότηση 80/2025 του ΝΣΚ
Παράλληλη μισθοδοσία και σύνταξη: Πότε «καίγεται» ο συντάξιμος χρόνος – Τι έκρινε το ΝΣΚ με τη γνωμοδότηση 80/2025
εργαζομενοι καθονται σε τραπέζι
Οι 5+1 μεγάλες αλλαγές στην εργασία το 2026 – Δυσπιστία, απολύσεις, AI και μια μικρή ελπίδα
Τι αποκαλύπτει η διεθνής έρευνα της Glassdoor για το πώς θα δουλεύουμε, πόσο θα πληρωνόμαστε και πόσο ασφαλείς θα αισθανόμαστε μέσα στο 2026
Οι 5+1 μεγάλες αλλαγές στην εργασία το 2026 – Δυσπιστία, απολύσεις, AI και μια μικρή ελπίδα