Ημέρα δράσης ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό
Σε συλλαλητήρια ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό το μεσημέρι του Σαββάτου καλούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών που αγωνίζονται να επιβιώσουν 5 χρόνια μετά την απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας

Σε συλλαλητήρια ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό καλούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών που αγωνίζονται να επιβιώσουν 5 χρόνια μετά την απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που τους κρατάει φυλακισμένους στη χώρα μας, με εξαιρετικά απαράδεκτες συνθήκες.

Τα συλλαλητήρια είναι προγραμματισμένα για το Σάββατο 20 Μαρτίου στις 14:00 στο Σύνταγμα και στις 15:00 στην Ομόνοια.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν μεταξύ άλλων να κλείσουν τα άθλια προσφυγικά hot-spot στα νησιά και να μην κατασκευαστούν νέες φυλακές, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα, να τους παρασχεθεί άσυλο και στέγη σε ανθρώπινες συνθήκες και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις χώρες προορισμού αν το επιθυμούν.

Το κάλεσμα της Β' ΕΛΜΕ Αθήνας

Το Σάββατο 20 Μάρτη διαδηλώνουμε ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, διαδηλώνουμε ενάντια στον πόλεμο, στον ιμπεριαλισμό και στον εθνικισμό.

Υπερασπίζουμε τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών που αγωνίζονται να επιβιώσουν 5 χρόνια μετά την απαράδεκτη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας, που τους κρατάει φυλακισμένους στη χώρα μας, με εξαιρετικά απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης.

Μας κινητοποιούν οι απάνθρωπες εικόνες των θαμμένων στο χιόνι σκηνών, των ξεπαγιασμένων προσφύγων στα στρατόπεδα των νησιών και της ενδοχώρας που εναλλάσσονται με τις εικόνες των πλημμυρισμένων ανθρώπων σε άθλια καμπ όπως του Καρά Τεπέ της Μυτιλήνης. Μας εξοργίζουν οι συνεχιζόμενες καταγγελίες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στα νησιά και στον Έβρο παρά και ενάντια σε κάθε έννοια διεθνούς προστασίας και δικαίου της θάλασσας τις οποίες Έλληνες και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι καμώνονται πως δεν γνωρίζουν.

Διεκδικούμε:

-Ισότιμη πρόσβαση των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών-τριών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Διεκδικούμε όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς.   Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των τάξεων υποδοχής και των ΔΥΕΠ από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Να μεριμνήσει το κράτος για την ασφαλή μετακίνηση  στα σχολεία και να μισθώσει λεωφορεία για τον σκοπό αυτό.

-Να κλείσουν τα άθλια προσφυγικά hot-spot στα νησιά και να μην κατασκευαστούν νέες φυλακές.

-Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες από τα νησιά στην ενδοχώρα, να τους παρασχεθεί άσυλο και στέγη σε ανθρώπινες συνθήκες και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στις χώρες προορισμού αν το επιθυμούν. Ίσα και πλήρη δικαιώματα στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη και τη νοσηλεία σε όλους και όλες. Ίσα δικαιώματα στην κοινωνική πρόνοια.

-Γενναία αύξηση των κονδυλίων για σχολεία και νοσοκομεία με διορισμούς εκπαιδευτικών, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

-Νομιμοποίηση των μεταναστών-τριών που ζουν στη χώρα.

Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στο θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο.

-Καμία εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικές επεμβάσεις και στην παροχή διευκολύνσεων στις στρατιωτικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ και άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

-Κλείσιμο όλων των βάσεων στην Ελλάδα.

-Να σταματήσουν όλοι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Ειρήνη, Φιλία και Αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Το Σάββατο 20 Μάρτη συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας, ενώνουμε τη φωνή μας με αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, με  συνδικάτα,  φοιτητικούς συλλόγους,  με μετανάστες και πρόσφυγες, για την εξάλειψη του ρατσισμού και του φασισμού, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και τον εθνικισμό!

Σύνταγμα στις 2μ.μ.  -   Ομόνοια στις 3μ.μ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)