AstraZeneca
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», σημειώνει η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) - Σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca

Κορονοϊός: Τα οφέλη του εμβολίου εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων, δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμερ Κουκ κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου που οργανώθηκε αφού αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 λόγω ανησυχιών για την εμφάνιση αιματικών θρόμβων.

«Παραμένουμε σταθερά πεπεισμένοι ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca στην πρόληψη της Covid-19, με τον συνδεόμενο με αυτήν κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, υπερτερούν του κινδύνου των παρενεργειών», δήλωσε η Εμερ Κουκ.

Η Εμερ Κουκ δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική πραγματοποιεί έρευνα αξιολογώντας κάθε ένα από τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί, και τα οποία είναι πολύ σπάνια, και αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα την Πέμπτη.

Πάντως τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων προσθέτοντας ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχουν αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στον γενικό πληθυσμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σοφία Ζαχαράκη στα εγκαίνια του Anatolia American University
Ζαχαράκη στο Anatolia: «Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή κόμβο εκπαίδευσης και έρευνας»
Η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στα εγκαίνια του Anatolia American University για τις νέες ακαδημαϊκές συνέργειες και τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως...
Ζαχαράκη στο Anatolia: «Η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνή κόμβο εκπαίδευσης και έρευνας»