ΟΑΕΔ: Εξαντλήθηκαν τα ψηφιακά ραντεβού Μαρτίου για ανέργους
Στο 100% η πληρότητα των ψηφιακών ραντεβού για υπηρεσίες προς ανέργους τον μήνα Μάρτιο μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive του ΟΑΕΔ

Με επιτυχία συνεχίζει την πιλοτική λειτουργία της η νέας πλατφόρμας ψηφιακών ραντεβού του ΟΑΕΔ, myOAEDlive, που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου, αφού ήδη για τον Μάρτιο έχουν εξαντληθεί τα διαθέσιμα ραντεβού για ανέργους.

    Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας myOAEDlive για πρώτη φορά άνεργοι και επιχειρήσεις μπορούν να προγραμματίζουν ραντεβού σε συγκεκριμένη μέρα και ώρα για υπηρεσίες μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης), αποφεύγοντας την προσέλευση στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

    Η ανταπόκριση των πολιτών κατά την περίοδο της πιλοτικής λειτουργίας είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάνω από 2.000 κρατήσεις.

    Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου περισσότεροι από 1.300 πολίτες εξυπηρετήθηκαν μέσω της νέας πλατφόρμας, ενώ για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τις 700, με το ποσοστό πληρότητας για υπηρεσίες συμβουλευτικής προς ανέργους να φτάνει το 100% για τον Μάρτιο και να ξεπερνάει το 52% για τον Απρίλιο.

    Στόχος της επέκτασης και συνεχούς βελτίωσης της πλατφόρμας είναι η γρηγορότερη, ποιοτικότερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω της αξιοποίησης της τεχνολογίας. 

    Πώς λειτουργεί η υπηρεσία των ψηφιακών ραντεβού

    Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση myoaedlive.gov.gr

    Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν από την κεντρική σελίδα του gov.gr την ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και εν συνεχεία την υποενότητα «Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών», όπου θα βρει την υπηρεσία «Εξυπηρέτηση με τηλεδιάσκεψη από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ)».

    OAEΔapp: Νέα εφαρμογή για smartphones απλοποιεί 40 υπηρεσίες

    Η διαδικασία ορισμού ραντεβού είναι αποκλειστικά ηλεκτρονική με τους κωδικούς TAXISnet και η πρόσβαση στο ραντεβού δεν απαιτεί αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς γίνεται απευθείας μέσω συνδέσμου (link) που αποστέλλεται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) του πολίτη.

    Νέες υπηρεσίες από σήμερα στο myOAEDlive

    Μετά την επιτυχημένη πιλοτική λειτουργία της νέας πλατφόρμας ψηφιακών ραντεβού myOAEDlive που ξεκίνησε στις αρχές Δεκεμβρίου, από σήμερα προστίθενται και ενεργοποιούνται νέες υπηρεσίες με απόφαση των αρμόδιων Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη, μέσω της στενής συνεργασίας του ΟΑΕΔ με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

    Επιπλέον των υπηρεσιών που ήδη λειτουργούν για την παροχή συμβουλευτικής μέσω τηλεδιάσκεψης (βιντεοκλήσης) από τους εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους ανέργων και εργοδοτών του ΟΑΕΔ, από σήμερα η πλατφόρμα myOAEDlive δίνει τη δυνατότητα προγραμματισμού ψηφιακών ραντεβού:

    1. με το ελληνικό γραφείο EURES του ευρωπαϊκού δικτύου υπηρεσιών απασχόλησης και επαγγελματικής κινητικότητας, για την αναζήτηση θέσεων εργασίας ή εργαζομένων στον ΕΟΧ,
    2. με εξειδικευμένους συμβούλους του ΟΑΕΔ για τη επικαιροποίηση στοιχείων του μητρώου εγγεγραμμένων ανέργων.

    Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

    Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

    Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

    Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

    2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

    Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

    ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

    Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

    σχετικά άρθρα

    ΥΠΑΙΘ
    Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
    Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
    Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
    πιερρακακης
    Πιερρακάκης: Ερχεται «Εθνικό Απολυτήριο», αναμόρφωση πλαισίου εκδρομών και «ψηφιακές τάξεις» σε δυσπρόσιτα σχολεία
    Άρθρο του υπουργού Παιδείας για τις παρεμβάσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
    Πιερρακάκης: Ερχεται «Εθνικό Απολυτήριο», αναμόρφωση πλαισίου εκδρομών και «ψηφιακές τάξεις» σε δυσπρόσιτα σχολεία