Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Με αίτηση του προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών ο δικηγόρος Παπαδάκης Κωνσταντίνος ζητάει διευκρινίσεις σχετικά με την διάλυση της πορείας για το Δημήτρη Κουφοντίνα

Όπως αναφέρει στην σχετική αίτηση ο Κος. Παπαδάκης, προσπάθησε σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες να συμμετάσχει σε συναθροίσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα με θέμα την συμπαράσταση στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Όμως και στις δύο περιπτώσεις, πριν από την ώρα της προγραμματισμένης συνάθροισης, η πλατεία Συντάγματος ήταν κατειλημμένη από αστυνομικές δυνάμεις, οι επικεφαλής των οποίων δήλωναν ρητά ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση της συνάθροισης.

Ο δικηγόρος κος. Παπαδάκης μέσω της αίτησης του ζητάει να του γνωστοποιηθεί εάν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέφρασε σύμφωνη γνώμη για την διάλυση των συναθροίσεων αυτών ή έστω εάν ενημερώθηκε αμελλητί, όπως έπρεπε σύμφωνα με τον νόμο καθώς. Ζητάει επίσης και την χορήγηση των σχετικών εγγράφων σύμφωνης γνώμης και ενημέρωσης της Εισαγγελίας και της όλης σχετικής αλληλογραφίας.

Η αίτηση 

Όπως σας είναι γνωστό, από την διάταξη του άρθρου 10 παρ. 3 Ν. 4703/2020 (ΦΕΚ Α 131/10-7-2020 «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις και άλλες διατάξεις»), η κατά τόπον αρμόδια για την διάλυση δημόσιας υπαίθριας συνάθροισης που βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική αρχή οφείλει προηγουμένως να λαμβάνει προς τούτο την σύμφωνη γνώμη του παρισταμένου αρμοδίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ σε κατεπείγουσες περιπτώσεις και εφόσον δεν παρίσταται αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών, η απόφαση διάλυσης της συνάθροισης λαμβάνεται από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης με παράλληλη αμελλητί ενημέρωση του αρμοδίου Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Κατά τις παρακάτω ημερομηνίες :

α) Παρασκευή 5/3/2021 και ώρα 18.00΄ καθώς και

β) Σάββατο 6/3/2021 και ώρα 12.00΄,

επιχείρησα να συμμετάσχω σε συναθροίσεις, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος (Αθήνα) με θέμα την συμπαράσταση στην απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι ανωτέρω συναθροίσεις δεν είχαν γνωστοποιηθεί κατά τα προβλεπόμενα στον νόμο, αλλά ούτε και είχαν απαγορευθεί ή είχαν τεθεί οποιοιδήποτε περιορισμοί σε αυτές σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις παραπάνω διατάξεις, ουδεμία δε σχετική αναφορά υφίσταται αναρτημένη, όπως προβλέπεται, στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πλην, όμως, και στις δύο περιπτώσεις, πριν από την ώρα της προγραμματισμένης συνάθροισης, η πλατεία Συντάγματος ήταν κατειλημμένη από αστυνομικές δυνάμεις, οι επικεφαλής των οποίων δήλωναν ρητά ότι απαγορεύεται η πραγματοποίηση της συνάθροισης και προέτρεπαν όσους προσέρχονταν στην πλατεία Συντάγματος να αποχωρήσουν, ενώ περιμετρικά της πλατείας ομάδες αστυνομικών διενεργούσαν έλεγχο στους προσερχομένους και κατά περίπτωση τους απαγόρευαν ή τους απέτρεπαν από την έλευση στην πλατεία Συντάγματος.

Λίγο δε αργότερα, οι παριστάμενες αστυνομικές δυνάμεις δια της βίας και με ρίψη χημικών, απώθηση και άσκηση σωματικής βίας απομάκρυναν βίαια και διέλυσαν όσους κατορθώσαμε να φτάσουμε στην πλατεία Συντάγματος και επιχειρήσαμε να διαδηλώσουμε, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίοι ουδεμία βίαιη ενέργεια ή αξιόποινη πράξη τέλεσαν, η οποία να δικαιολογεί οτιδήποτε από τα παραπάνω.

Παρών ήμουν και εγώ για να συμμετάσχω στις συναθροίσεις αυτές και από την παράνομη συμπεριφορά της Αστυνομίας παρεμποδίστηκε το εκ του άρθρου 11 του ισχύοντος Συντάγματος δικαίωμά μου για πραγματοποίηση συνάθροισης, ενώ υπέστην αναιτίως την αστυνομική βία και την ρίψη χημικών.

Στη συνέχεια και τις δύο φορές, η αστυνομική καταδίωξη όσων επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν συνάθροιση κινούμενη από την πλατεία Συντάγματος σε άλλα σημεία της Αθήνας αντιμετωπίστηκε κατά τον ίδιο βίαιο τρόπο (απώθηση, σωματική βία από δυνάμεις των ΜΑΤ, εκτόξευση ύδατος από υδροβόλο όχημα της αστυνομίας, ακόμα και από κοντινή απόσταση με κίνδυνο πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης σε παρευρισκόμενους διαδηλωτές, ρίψη χημικών και δακρυγόνων) μέχρι πλήρους διαλύσεως κάθε απόπειρας συνάθροισης σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Ενόψει των ανωτέρω και προκειμένου για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μου, παρακαλώ :

1) Να μου γνωστοποιήσετε εγγράφως εάν η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών εξέφρασε σύμφωνη γνώμη για την κατά τα άνω διάλυση των ανωτέρω συναθροίσεων ή έστω εάν ενημερώθηκε αμελλητί, όπως έπρεπε σύμφωνα με τον νόμο και

2) Να μου χορηγήσετε αντίγραφα των σχετικών εγγράφων σύμφωνης γνώμης και ενημέρωσης της Εισαγγελίας και της όλης σχετικής αλληλογραφίας.

Αθήνα, 9/3/2021

Ο αιτών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κλείνουν τα σχολεία στην Αττική - Τι αποφασίστηκε

Νέες Προκηρύξει ΑΣΕΠ για 5889 ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Οι τρεις δικογραφίες και η μήνυση στον εργοδότη της Γεωργίας - Τη Δευτέρα θα συνεχιστούν οι καταθέσεις
Βιασμός 24χρονης: Τρεις δικογραφίες για την υπόθεση - Μήνυση στον εργοδότη της 24χρονης
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας
«Η τηλεκπαίδευση υλοποιείται, εφόσον καθίσταται δυνατή, από τις σχολικές μονάδες. Καμία υποχρεωτικότητα από τις οικίες και με ιδία μέσα», τονίζουν οι...
Εκπαιδευτικοί: Καμία υποχρεωτικότητα για τηλεκπαίδευση από τις οικίες μας