koufontinas kinitopoiisi athina kentriki
Νέα μαζική κινητοποίηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης

Νέα μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα στις 18:00 και κατευθύνθηκαν μπροστά στη Βουλή φωνάζοντας συνθήματα. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία μέσω της οδού Πανεπιστημίου, με τους διαδηλωτές να καταλήγουν στην Ομόνοια.

koufontinas kinitopoiisi athina

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες μαζικές συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων, με αίτημα να εφαρμοστεί ο νόμος και να ικανοποιηθεί το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επιπλέον, νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση για αναβολή έκτισης ποινής που κατέθεσαν οι συνήγοροι του απεργού πείνας και δίψας.

koufontinas kinitopoiisi

Με εντολή της Αστυνομίας κλειστοί παρέμειναν οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» (από τις 16:30), «Μοναστηράκι», «Πανεπιστήμιο», «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής». Με την ολοκλήρωση της κινητοποίησης δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία.

syntagma kinitopoiisi koufontinas

 

Κάλεσμα απευθύνει και η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Όσο υπάρχει χρόνος, δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τη ζωή

Νέα Συγκέντρωση 4/3, στις 18.00 στο Σύνταγμα

Για ακόμη μια ημέρα χθες 3/3 χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Σύνταγμα ζητώντας δικαιοσύνη, ισονομία, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι δικηγόροι διαμαρτυρηθήκαμε έξω από τα γραφεία του ΔΣΑ για την εγκληματική σιωπή του μεγαλύτερου δικηγορικού συλλόγου της χώρας σε μια κρίσιμη, που δεν ταιριάζει στην ιστορική του παρακαταθήκη, τη θεσμική και κοινωνική του αποστολή ως προασπιστή δικαιωμάτων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας όσο υπάρχει χρόνος. Κάθε ημέρα θα είμαστε στο δρόμο, για να αποτρέψουμε, όχι μόνο το θάνατο ενός κρατούμενου που η ζωή του βρίσκεται στα χέρια της Πολιτείας, αλλά την διάρρηξη της σχέσης του ελληνικού κράτους με τον πυρήνα δικαιϊκού μας πολιτισμού, που βασίζεται στον ανθρωπισμό, την μη διακριτική εφαρμογή του νόμου, το σωφρονισμό και όχι την εκδίκηση των κρατουμένων και έχει την ανθρώπινη ζωή ως υπέρτατη αξία.

Οι καθημερινές πλέον, μαζικότατες συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις χιλιάδων λαού ενάντια στην αδιάλλακτη και εξοντωτική πολιτική της κυβέρνησης έχουν αναγκάσει την κυβέρνηση σε άτακτη δικαιολόγηση της στάσης της και με αυτόν τον τρόπο έχουν αποκαλύψει ότι τελικά δεν υπάρχει καμία τέτοια δικαιολόγηση. Το αίτημα του απεργού πείνας είναι νόμιμο και είναι μείζον ζήτημα δημοκρατίας να ικανοποιηθεί ώστε να μην οδηγηθούμε στον πρώτο θάνατο κρατούμενου α π ε p γ ο ύ π ε ί ν α s και δ ί ψ α s στη χώρα.

Οι δικηγόροι και οι νομικοί έχουμε βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση του κράτους δικαίου και για να κρατήσουμε τη χώρα μας στην τροχιά των χωρών με τις ελάχιστες αδιαπραγμάτευτες δημοκρατικές εγγυήσεις. Στην τροχιά των χωρών που τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απαράβατα. Στο πλάι μας και η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών που συντάχθηκε με τον αγώνα αυτό.

Στην ίδια πλευρά, βρίσκονται ολόκληρη η αντιπολίτευση, πλην της φασιστικής Ελληνικής Λύσης και όλο το φάσμα των θεσμικών φορέων, Δικηγορικοί Σύλλογοι, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, διεθνείς οργανισμοί, αλλά και χιλιάδες νομικοί, γιατροί, επιστήμονες.

Να σταματήσει η κυβέρνηση την αδιαλλαξία της, με την οποία κηλιδώνει συνολικά το κράτος δικαίου στη χώρα μας. Να δοθεί λύση, την ύστατη αυτή στιγμή. Να μην φτάσουμε στο αναπότρεπτο.

Στις 18.00, νέα συγκέντρωση στο Σύνταγμα με φορείς και πολίτες.

Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών

ΕΙΚΟΝΕΣ: INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα