Τέλη κυκλοφορίας: Τέλος χρόνου για την πληρωμή τους
Τελευταία ημέρα σήμερα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021, είναι η τελευταία ημέρα που έχουν περιθώριο οι ιδιοκτήτες οχημάτων για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Μάλιστα, ο υπουργός σε παλαιότερη συνέντευξη του είχε πει χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να καλλιεργώ προσδοκίες τις οποίες δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε».

Τσουχτερά είναι τα πρόστιμα που περιμένουν όσους δεν προλάβουν την σημερινή προθεσμία. Από την άλλη μέχρι σήμερα μπορούν οι πολίτες που δεν θέλουν να πληρώσουν να προχωρήσουν σε ψηφιακή κατάθεση των πινακίδων τους μέσω της νέας πλατφόρμας "myCar" της ΑΑΔΕ.

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Οι επιπτώσεις που επιβάλλονται στου ιδιοκτήτες οχημάτων αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας είναι φυσικά τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, μαζί με πρόστιμο που υπολογίζεται ως εξής:

  • ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ. 
  • το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο. 
  • 30 €, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 €.

Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Μέσω της πλατφόρμας "myCar" της ΑΑΔΕ μπορείτε να θέσετε σε ακινησία, ηλεκτρονικά, επιβατικά ΙΧ οχήματα και μοτοσυκλέτες ΙΧ, χωρίς παράδοση των στοιχείων κυκλοφορίας στη Φορολογική Αρχή (Δ.Ο.Υ.)

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής θέσης οχημάτων σε ακινησία καταλαμβάνει τα οχήματα που εμφανίζονται «σε κίνηση» στο Πληροφοριακό Σύστημα Οχημάτων τους ΑΑΔΕ, τα δε οχήματα αυτά καθώς και τα στοιχεία κυκλοφορίας τους βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών τους.

Μετά τη θέση των οχημάτων σε ακινησία ηλεκτρονικά, τα στοιχεία κυκλοφορίας αφαιρούνται από το όχημα και φυλάσσονται με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή κατόχου.

Το όχημα φυλάσσεται σε κλειστό ή περιφραγμένο χώρο, τα ακριβή στοιχεία του οποίου δηλώνονται υπευθύνως κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης θέσης του οχήματος σε ακινησία.

Πώς γίνεται η πληρωμή

Το φετινό ειδοποιητήριο για τους ιδιοκτήτες οχημάτων για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2021, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν εύκολα τα τέλη, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. 

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς taxisnet.

Η ΑΑΔΕ εξελίσσει διαρκώς το φάσμα και την ποιότητα των ψηφιακών υπηρεσιών της με στόχο την απλοποίηση, επιτάχυνση των πληρωμών και τη διευκόλυνση των φορολογουμένων πολιτών. 

Σε αυτή την κατεύθυνση, υπενθυμίζεται ότι υπάρχει πάντα και η δυνατότητα πληρωμής μέσω web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία. 

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Φροντιστήρια: Στον "αέρα" το άνοιγμά τους

Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Πότε θα γίνουν προσλήψεις, πόσες αναμένονται

Σχολεία: Self-test, τηλεκπαίδευση και άνοιγμα φροντιστηρίων στον ορίζοντα

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια
Τοποθέτηση πινακίδας στην Ακρόπολη με τα ονόματα του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα ανακοίνωσε η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή - Μόνο που στο χώρο...
Μενδώνη-Ακρόπολη: Ανακοίνωσε πλακέτα για Γλέζο-Σάντα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια