Λεωνίδας Κακούρης
Συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτηση του γνωστού ηθοποιού για τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου: «Θέλω να πω σε όλους τους ηθοποιούς ότι δεν πρέπει να περπατάμε με σκυμμένο κεφάλι, γιατί το θέατρο είναι ένας υπέροχος τόπος γεμάτος σπουδαίους ανθρώπους»

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται ο χώρος του θεάτρου και του θεάματος, μετά τη σωρεία καταγγελιών για βίαιες, παραβιαστικές συμπεριφορές από γνωστούς ηθοποιούς και, φυσικά, το εν εξελίξει σκάνδαλο με την κατά συρροή κακοποίηση ανηλίκων, για την οποία κατηγορείται ο γνωστός θεατράνθρωπος Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο γνωστός ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης επιχείρησε να δώσει ένα πιο προσωπικό και ελπιδοφόρο στίγμα σχετικά με τις εξελίξεις, απευθυνόμενος στους συναδέλφους του, ιδίως τους νεώτερους.

Μιλώντας με έντονη φόρτιση στην ΕΡΤ, δήλωσε: «Θέλω να πω σε όλους τους ηθοποιούς ότι δεν πρέπει να περπατάμε με σκυμμένο κεφάλι, γιατί το θέατρο είναι ένας υπέροχος τόπος γεμάτος σπουδαίους ανθρώπους. Δεν θα πρέπει να φτάσουμε στην αντίπερα όχθη, στον κανιβαλισμό. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά που έχουν ουσία, στις καταγγελίες που έχουν πάει στη Δικαιοσύνη».

«Όταν κάποιος είναι πολύ γνωστός σκηνοθέτης, είναι διάσημος ηθοποιός, μεγάλος παραγωγός και από τα χέρια του περνάνε πολλές παραγωγές από το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, μέσα σε διαδρομή 30 χρόνων, θα περάσουν από αυτόν τον άνθρωπο πάρα πολλοί ηθοποιοί. Πολλοί από αυτούς, έχει ακουστεί, ότι έπαιρναν τα μπουμπούκια, τα νέα παιδιά, τον ανθό του θεάτρου και τον στραπατσάριζαν ψυχικά. Αυτό είναι έγκλημα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Είχαμε ακούσει φήμες»

«Από τη στιγμή που έχεις ακούσει κάτι μέχρι να φτάσεις στο να δεις στην τηλεόραση έναν άνθρωπο να συλλαμβάνεται, υπάρχει πολύ μεγάλη απόσταση. Όταν σε μία θεατρική παράσταση υπάρχουν νέα παιδιά που βιώνουν μια παραβατική συμπεριφορά και δεν μπορούν να αντιδράσουν, πρέπει κάποιος να τους προστατεύσει.

Δεν γνωρίζαμε, είχαμε ακούσει φήμες. Ίσως κάποιοι γνώριζαν. Όταν ήρθαν οι πρώτες καταγγελίες σαστίσαμε. Γιατί και αυτά που διαβάζαμε ήταν ασύλληπτα, προσπαθούσα να συμπιέσω στο κεφάλι μου όλα αυτά που διάβαζα για να τα καταλάβω.

Παγώνουμε. Δεν μπορείς να μη νιώσεις αγανάκτηση με αυτά που ακούς. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τα παιδιά που βγήκαν και μίλησαν. Δεν μπορώ να μην πιστέψω τη γλώσσα του σώματος. Δεν μπορεί να τρελάθηκαν ξαφνικά όλα αυτά τα παιδιά και να λένε ασυναρτησίες», δήλωσε σχετικά με τις καταγγελίες που πληθαίνουν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οι «Σεϋχέλλες» της Αττικής: Η παραλία-έκπληξη μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα!

Προσοχή! Ανακαλείται εμφιαλωμένο νερό λόγω πιθανής μόλυνσης

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη
Σοφία Ζαχαράκη: Νομοθετική ρύθμιση τον Σεπτέμβριο για την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ
Η ΑΣΠΑΙΤΕ θα μετασχηματιστεί σε Τμήμα Εκπαιδευτικών Μηχανικών και θα υπαχθεί στη Σχολή Επιστημών της Αγωγής του ΕΚΠΑ. Το νέο Τμήμα θα περιλαμβάνει...
Σοφία Ζαχαράκη: Νομοθετική ρύθμιση τον Σεπτέμβριο για την ένταξη της ΑΣΠΑΙΤΕ στο ΕΚΠΑ
οπεκεπε
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφοι με καμμένα βοσκοτόπια στη Χίο δεν παίρνουν αποζημίωση γιατί είναι δηλωμένα… αλλού
Οι εκτάσεις τους φαίνονται δηλωμένες από άτομα που μένουν στην Κρήτη και Λήμνο
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Κτηνοτρόφοι με καμμένα βοσκοτόπια στη Χίο δεν παίρνουν αποζημίωση γιατί είναι δηλωμένα… αλλού
Κυριάκος Αναστασιάδης
Πρύτανης ΑΠΘ: Ανάγκη για γενναία αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό
Οι προτάσεις που κατέθεσε στην 109η Σύνοδο Πρυτάνεων
Πρύτανης ΑΠΘ: Ανάγκη για γενναία αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και πλήρη ψηφιακό μετασχηματισμό