mpimpilas
Το πρωί της Δευτέρας καταθέτει στον εισαγγελέα ο Σπύρος Μπιμπίλας για τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη - Την Τετάρτη η απολογία του γνωστού σκηνοθέτη

Το πρωί της Δευτέρας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα, Κώστα Σπυρόπουλο, ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, αναφορικά με τις καταγγελίες που αφορούν την υπόθεση του σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας κρίνονται ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο «me too» στον θεατρικό χώρο.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης τελεί υπό κράτηση για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, μετά την προθεσμία που έλαβε από τον ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ διευρύνεται από αύριο η εισαγγελική έρευνα σε υποθέσεις σεξουαλικής βίας εντός του χώρου του θεάτρου.

Ο καλλιτέχνης που μέσω του συνηγόρου του έχει διαμηνύσει πως αρνείται την κατηγορία, θα λάβει, αύριο, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνα του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες το "κατηγορώ" των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

Ο κατηγορούμενος την Τετάρτη το μεσημέρι θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης και θα ακολουθήσει, μετά από διαδικασία που αναμένεται πολύωρη, η κρίση των δικαστικών αρχών για την ποινική μεταχείριση του κορυφαίου θεατρικού προσώπου για τις πράξεις που του καταλογίζονται σε βάρος ανηλίκων ή οριακά σεξουαλικά ενηλίκων, δηλαδή 15 ετών, παιδιών.

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του καλλιτέχνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
τάξη
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Σε πένθος η τοπική κοινωνία των Τρικάλων – Αναστέλλονται οι σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών μετά...
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Μαρία Καρυστιανού
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά – Ζητά διαφάνεια πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη–Ερντογάν και λόγο στους πολίτες
Καρυστιανού κατά κυβέρνησης για τα ελληνοτουρκικά: «Καμία υποχώρηση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα»