Λιγνάδης: Προσφυγόπουλα αρνούνταν να πάνε στο θέατρό του
Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του γνωστού ηθοποιού - σκηνοθέτη, αυτή τη φορά από μαρτυρίες γειτόνων - Τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρό του - Πολλά παιδιά αρνούνταν να ξαναπάνε εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν γιατί

Αποτροπιασμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, αυτή τη φορά από μαρτυρίες γειτόνων όπου όπως ανέφεραν, «ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά».

Ειδικότερα, πριν από περίπου μια εβδομάδα, ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, είχε αποκαλύψει μαρτυρίες από γείτονες γνωστού θεατράνθρωπου που διέμενε σε περιοχή του κέντρου, στην Πλ. Καραϊσκάκη, όπου όπως ανέφεραν, ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεχόταν επισκέψεις από ανήλικα παιδιά.

Μάλιστα όπως είπαν οι κάτοικοι της περιοχής, όταν είχε ερωτηθεί ο σκηνοθέτης για τις επισκέψεις των ανήλικων παιδιών είχε δηλώσει ότι συμμετείχε εθελοντικά σε πρόγραμμα μαθημάτων θεάτρου σε αλλοδαπούς.

Μετά από έρευνα για τον εν λόγω ισχυρισμό, αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον τρεις δομές ανήλικων προσφύγων μέσω κοινωνικού λειτουργού, είχαν κλείσει μαθήματα στο θέατρο του εν λόγω σκηνοθέτη. Από κάθε δομή πήγαιναν 3-4 παιδιά και παρακολουθούσαν τα θεατρικά μαθήματα, την περίοδο 2017-18.

Μετά από επικοινωνία με τους φορείς, αποκαλύφθηκε ότι πολλά παιδιά, όπως παρατηρήθηκε, αρνούνταν να ξαναπάνε εκεί, χωρίς να αποκαλύπτουν γιατί ήταν τόσο κατηγορηματικά αρνητικά να ξαναπάνε στο συγκεκριμένο θέατρο. Πολλά παιδιά ζουν πλέον στη Γαλλία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
Παρεμβάσεις της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας προς το υπουργείο Παιδείας για παρατάσεις αποσπάσεων και επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης
ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας: Παρέμβαση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση
ήλιος
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
Επιστήμονες προτείνουν πιθανή σύνδεση ανάμεσα στον «διαστημικό καιρό» και τη σεισμική δραστηριότητα – Επιφυλάξεις από την επιστημονική κοινότητα
Μπορούν οι ηλιακές εκλάμψεις να προκαλέσουν σεισμούς; Νέα μελέτη ανοίγει τη συζήτηση
συνταξεις
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
Μέση κύρια σύνταξη κάτω από 900 ευρώ για τους περισσότερους, διπλάσιες απολαβές στο Δημόσιο – Οριακές αυξήσεις και διευρυνόμενες ανισότητες.
Συντάξεις με «ψαλίδα»: Χάσμα ιδιωτικού και Δημοσίου στα νέα ποσά
ψυγείο
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού
Λειτουργεί ασταμάτητα όλο τον χρόνο – πώς μια λάθος ρύθμιση αυξάνει τον λογαριασμό ρεύματος και επηρεάζει την ασφάλεια των τροφίμων.
Ψυγείο: Η ιδανική θερμοκρασία και το «κρυφό» κόστος κάθε επιπλέον βαθμού