Έκτακτο επίδομα 400€ σε επιστήμονες: Ποιοι το δικαιούνται
Πληρώνονται σήμερα 11.707 δικαιούχοι του 5ου κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής - Έως τις 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις για τον 6ο κύκλο

Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.707 δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ποσό συνολικού ύψους 161,6 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη χρηματοδότηση ανέρχεται σε 359.691, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση ενίσχυση ύψους 1,23 δισ. ευρώ. Η μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο διαμορφώνεται, περίπου, στα 3.408 ευρώ.

Η καταβολή για τον 5ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στους εναπομένοντες δικαιούχους θα ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα.

Συνολικά, η στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω των πρώτων 5 κύκλων του χρηματοδοτικού σχήματος, διαμορφώνεται στα 6,8 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας ότι το συγκεκριμένο εργαλείο πέτυχε τον στόχο του, να ενισχύσει με ρευστότητα τις επιχειρήσεις, κυρίως τις μικρές και τις μικρομεσαίες.

Στήριξη η οποία συνεχίζεται και διευρύνεται, με τον, εν εξελίξει, 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Έως 22 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις

Μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2021 θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myBusinessSupport ώστε να μπορέσουν οι νέες επιχειρήσεις να κάνουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ένταξη στον 6ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή 6 αφορά επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού και συγκεκριμένα αφορά τον τζίρο του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αναμένεται, μέσω του 6ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να διανεμηθούν στις πληττόμενες επιχειρήσεις περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Ο 6ος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής αναμένεται να κατατεθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. 

Εστίαση: Δεν μπορεί η στήριξη να είναι απεριόριστη

Για την κρίση που πλήττει την εστίαση καθώς και τα μέτρα στήριξης που έχει θεσπίσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση μίλησε ο  ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αν και τόνισε πως η στήριξη στη εστίαση θα υπάρξει για όσο χρειαστεί, δεν μπορεί ωστόσο να είναι απεριόριστη. Θα πρέπει όλοι να κινηθούν προσεκτικά, δεδομένου ότι τα χρήματα που τώρα δίνονται προέρχονται από δημόσιο δανεισμό, από το εξωτερικό, τα οποία το κράτος θα πρέπει στο μέλλον να τα αποπληρώσει

O κλάδος περιλαμβάνει 77.000 επιχειρήσεις και 409.000 εργαζομένους, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2019.

«Από την έναρξη της πανδημίας, έχουν τεθεί σε αναστολή 258.000 εργαζόμενοι του κλάδου αυτού, ενώ τον Ιανουάριο ήταν σε αναστολή 197.000 εργαζόμενοι. Ένα κομμάτι αυτών αμείβονται χειρότερα, λαμβάνοντας τα 534 ευρώ της κρατικής στήριξης, ενώ κάποιοι άλλοι που ήταν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης αμείβονται καλύτερα, αφού λαμβάνουν και αυτοί το ίδιο ποσό, 534 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα