Εμβόλιο κορονοϊού: Τι λένε οι ειδικοί για τις παρενέργειες
Εμβόλιο κορονοϊού: Έμφαση στις παρενέργειες του εμβολίου δίνουν οι ειδικοί και δεν αποκλείουν το περιστατικό στην Κέρκυρα να συνδέεται με τη δεύτερη δόση

Για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορονοϊού, αλλά και το περιστατικό της γυναίκας στην Κέρκυρα, η οποία παρέλυσε μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου μίλησαν οι ειδικοί στο Mega.

Για το περιστατικό στην Κέρκυρα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, επισήμανε πως υπάρχει ομάδα γιατρών που την παρακολουθούν και ξέρουν το ιστορικό της. Ακόμα δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο. «Ας το διαχειριστούν οι γιατροί», τόνισε.

Όπως υποστήριξε, το εμβόλιο έχει παρενέργειες, ωστόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς ακόμα δεν έχει βγει διάγνωση, «θα πρέπει να αφήσουμε την ιατρική ομάδα να κάνει τη δουλειά της». Και πρόσθεσε πως η δεύτερη δόση δεν είναι σαν την πρώτη, καθώς μπορεί να προκαλέσει πιο εύκολα πονοκεφάλους, τάση για εμετό κλπ.

Επιπλέον, μίλησε για τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 60-65 με το εμβόλιο της AstraZeneca, υποστηρίζοντας πως έχει γίνει εισήγηση να ενταχθούν στο πρόγραμμα και οι ευπαθείς ομάδες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, τόνισε πως είναι υπέρ του εμβολίου και πως και ο ίδιος έχει εμβολιαστεί. «Ο κόσμος θα πρέπει να εμβολιαστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Για το περιστατικό με τη γυναίκα στην Κέρκυρα, υποστήριξε πως οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου δεν αποκλείουν να συνδέεται με τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να αποδειχθεί.

«Ο κόσμος όμως πρέπει να συνεχίσει τους εμβολιασμούς», πρόσθεσε.

Σε άλλες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, o Μιχάλης Γιαννάκος ισχυρίστηκε ότι «είμαστε υπέρ του εμβολίου και το φωνάζουμε. Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια».

Σύσσωμη η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει από χθες ότι πρόκειται για το σύνδρομο Guillain Barre, το οποίο εμφανίζεται κυρίως μετά από ιώσεις και σπανιότερα μετά από εμβολιασμούς και είναι κάτι προσωρινό.

Ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της Επιτροπής, Αχιλλέας Γκίκας, έκανε λόγο για συχνότατο φαινόμενο που δεν προκαλεί ανησυχία και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η εν λόγω νοσοκόμα δεν θα πάρει αποζημίωση, γιατί μετά από λίγο καιρό δεν θα έχει τίποτα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα