Λαϊκές αγορές: Ανοικτές το Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Κανονικά θα λειτουργήσουν τελικά οι λαϊκές αγορές το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη - Τι ισχύει με το λιανεμπόριο

Η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην λειτουργία των λαϊκών αγορών και των σούπερ μάρκετ το προσεχές Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου.

Όπως είπε η κα. Πελώνη, το Σάββατο 13/02, θα είναι ανοικτά τα σουπερ μαρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Επιπλέον, με απόφαση της κυβέρνησης και κατόπιν αξιολόγησης των στοιχείων οι λαϊκές αγορές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα λειτουργήσουν κανονικά και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου ώστε να επιμεριστούν οι καταναλωτές σε διαφορετικά σημεία. 

Υπενθυμίζουμε ότι η αρχική απόφαση, σύμφωνα με τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ήταν η διακοπή της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, από το ερχόμενο Σάββατο, όπως ισχύει και για το λιανεμπόριο.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία του λιανεμπορίου γίνεται μόνο με την μέθοδο του click away στις «κόκκινες» περιοχές και συγκεκριμένα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, τα εμπορικά θα λειτουργούν μόνο με click away, ακόμα και τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία. 

Υπενθυμίζουμε τέλος ότι το μέτρο το Σάββατο και την Κυριακή για την απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει στις 18:00 το απόγευμα αντί στις 21:00 που ισχύει τις καθημερινές και ισχύει έως τις 5:00 το πρωί.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Νίκος Χαρδαλίας

Για τις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής λαμβάνονται από αύριο 6 Φεβρουαρίου στις 6 το πρωί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου τα παρακάτω μέτρα:

  • Κάθε Σάββατο και Κυριακή η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
  • Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των Λυκείων και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
  • Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει μόνο με τη μέθοδο του click awayΚομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής καθώς και οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά, με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν. Τόσο το λιανεμπόριο όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες, διευκρινίζεται ότι θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο παραμένουν κλειστά.
  • Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
  • Διευκρινίζεται ότι και η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου).
  • Οι χώροι λατρείας λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι πέντε περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά, σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων όσο και των αποτελεσμάτων των ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας
Ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ
ΣΔΘΕ ΕΚΠΑ: Ένα ακόμη βήμα προς την κατάργηση της δημοκρατίας στο Πανεπιστήμιο και στη Σχολή μας