Ισχυρή έκρηξη ισοπέδωσε ξενοδοχείο στην Καστοριά
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Τσάμης» στην Καστοριά και είχε αποτέλεσμα το κτιριακό συγκρότημα να καταρρεύσει ολοσχερώς - Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Τσάμης» στην Καστοριά και είχε αποτέλεσμα το κτιριακό συγκρότημα να καταρρεύσει ολοσχερώς. Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη. Το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα.

Στο σημείο έφτασαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, ενώ άνδρες της αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων.

Η αστυνομία απέκλεισε, επίσης προληπτικά, κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Από την Περιφερειακή διεύθυνση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας και την αστυνομία Καστοριάς έγινε γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της μονάδας διαβεβαίωσε ότι το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο δεν λειτουργούσε, ήταν κλειστό, δεν υπήρχε κανείς στην εγκατάσταση.

Το ξενοδοχείο «Τσάμης», δυναμικότητας 80 κλινών, θεωρείται εμβληματικό τουριστικό συγκρότημα της Καστοριάς. Βρίσκεται κοντά στη λίμνη και έχει πολύ καλή θέα στην ακριτική πόλη.

Έρευνα για τα αίτια της καταστροφής του ξενοδοχείου διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΠΥΥ: Πώς θα πάρετε το «άγνωστο» επίδομα των 900 ευρώ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιραν
Ιράν: Ετοιμάζουμε απάντηση και θα είναι συντριπτική - Δύο κύματα βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση ονομάζεται «Ο βρυχηθμός του λιονταριού»
Ιράν: Ετοιμάζουμε απάντηση και θα είναι συντριπτική - Δύο κύματα βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Υπ. Παιδείας: Ψηφιακή εποχή για τους εκπαιδευτικούς των Φροντιστηρίων – Νέα διαδικασία μέσω gov.gr
Από τις 30 Μαρτίου 2026 σε λειτουργία το «Μητρώο Διδασκόντων» για αναγγελία έναρξης επαγγέλματος σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών και κατ’ οίκον...
Υπ. Παιδείας: Ψηφιακή εποχή για τους εκπαιδευτικούς των Φροντιστηρίων – Νέα διαδικασία μέσω gov.gr