titika sarigkoyli
Θλίψη για την απώλεια της δημοφιλούς ηθοποιού Τιτίκας Σαριγκούλη

«Έφυγε» από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας, Τιτίκα Σαριγκούλη.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 π.μ. στο 3ο Νεκροταφείο.

Γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.

Σε νεαρή ηλικία σπούδασε ηθοποιός, ξεκινώντας την πορεία της στο χώρο του κινηματογράφου και του θεάτρου στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1960 έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «Το μυστικό του κόκκινου μανδύα». Ακολούθησαν δύο ακόμη συμμετοχές στον κινηματογράφο τα επόμενα χρόνια στις ταινίες «Φαίδρα» και «Πρώτο καρδιοχτύπι».

Την ίδια δεκαετία ξεκίνησε να ασχολείται πιο ενεργά με τη συγγραφή, γράφοντας περισσότερα από 60 βιβλία με πιο πρόσφατα τα «Κίλωνας ο Αθηναίος» και «Βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Μέγας: Τραγωδία σε πέντε πράξεις», ενώ διετέλεσε μέλος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 συνέχισε την κινηματογραφική της πορεία, («Τεστοστερόνη» (ταινία), στην κωμωδία «Η χορωδία του Χαρίτωνα» και στη διεθνή παραγωγή «Opa!» κ.ά.), όπως και τη συμμετοχή της σε μια σειρά, κωμικές κυρίως τηλεοπτικές σειρές («Μαρία η άσχημη», «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», «Αν μ' αγαπάς», «Singles 2,1/2», «Μπαμπά μην τρέχεις», «Λάκης ο γλυκούλης» κ.ά.), ενσαρκώνοντας ρόλους μιας ενίοτε αθυρόστομης και δυναμικής γιαγιάς, που λάτρεψε το κοινό, ενώ η πιο πρόσφατη τηλεοπτική της συμμετοχή ήταν το 2018 στην ταινία «Οι απαχήδες των Αθηνών».

Το 2015 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απένειμε τιμητικό έπαινο στην Τιτίκα Σαριγκούλη μετά την παράσταση «Βάκχες» του Ευριπίδη που παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβρη του 2015 στο Θέατρο της Πετρούπολης, μια παράσταση που παρουσιάστηκε και στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Η Τιτίκα Σαριγκούλη έγραψε και σκηνοθέτησε θέατρο, ενώ πρωταγωνίστησε σε πολλές θεατρικές παραστάσεις με τελευταία το κλασικό έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «Το σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα», παράσταση που παρουσιάστηκε τον περασμένο Γενάρη και στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, το 2019.

Η συντρόφισσα Τιτίκα Σαριγκούλη στάθηκε σταθερά στο πλευρό του ΚΚΕ, συμμετέχοντας στις μάχες που έδωσε το Κόμμα, υπερασπιζόμενη την Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο, τη Σοβιετική Ενωση.

Πληροφορίες από 902.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

νευρωνικά δίκτυα
Γιατί τα νευρωνικά δίκτυα λειτουργούν, ενώ δεν θα έπρεπε και τι μας μαθαίνουν για τη φύση της νοημοσύνης;
Τα νευρωνικά δίκτυα είναι μαθηματικά μοντέλα που μαθαίνουν από παραδείγματα
Γιατί τα νευρωνικά δίκτυα λειτουργούν, ενώ δεν θα έπρεπε και τι μας μαθαίνουν για τη φύση της νοημοσύνης;
Ορθογραφία - εξετάσεις
Αναβρασμός στα σχολεία του Πύργου: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση για τη μετατροπή σε Ωνάσεια
«Όχι προσχηματική ενημέρωση»: Καθηγητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ Πύργου καταγγέλλουν αιφνιδιασμό για τα Ωνάσεια Σχολεία
Αναβρασμός στα σχολεία του Πύργου: Εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ελλιπή ενημέρωση για τη μετατροπή σε Ωνάσεια
Ο Ντόναλντ Τράμπ σε ομιλία και δίπλα του εκρήξεις
Ο Τραμπ «δείχνει» τον επόμενο: Μετά τον Μαδούρο, στο στόχαστρο Κολομβία, Κούβα και Γροιλανδία
Το «Δόγμα Ντονρόε» σε πλήρη ισχύ: Μέσα σε 48 ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ άνοιξε μέτωπα σε ολόκληρο το δυτικό ημισφαίριο
Ο Τραμπ «δείχνει» τον επόμενο: Μετά τον Μαδούρο, στο στόχαστρο Κολομβία, Κούβα και Γροιλανδία