Σοφία Μπεκατώρου
Η Σοφία Μπεκατώρου απαντά στις (έμμεσες) κατηγορίες της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας

Αντικείμενο έντονης συζήτησης έχουν γίνει οι καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από ανώτατο παράγοντα του αθλητισμού.

Σε συνέντευξη στο Open Sport απαντά στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και την ανακοίνωση που την εγκαλεί για τον χρόνο στον οποίο προέβη στις καταγγελίες, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης.

«Απλά ήθελα να πω ότι η Ομοσπονδία με τον τρόπο που απάντησε, όλοι μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους δεν μίλησα. Θεωρώ απαράδεκτο ένας φορέας να απαντάει κατ' αυτό τον τρόπο μετά από μια τόσο σοβαρή καταγγελία. Στο άλλο που θα σου απαντούσα, είναι για την αγάπη του κόσμου. Θέλω να εκφράσω... Να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Γιατί τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πάρα πολύ υποστηρικτικά, πολύ ενθαρρυντικά. Και εύχομαι και ζητάω από όποια κοπέλα από τον χώρο μας έχει βιώσει κάτι αντίστοιχο, να βγει να το δηλώσει και ότι θα τη στηρίξω με κάθε τρόπο».

Ποιος είναι ο φερόμενος δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνθρωπος που υποδεικνύει ως δράστη της επίθεσης είναι ο Αριστείδης Αδαμόπουλος. Ο εν λόγω άνδρας διατελεί αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος. Μάλιστα, εκτελεί χρέη εκπροσώπου της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο γνωστός παράγοντας βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου, με 7 διαδοχικές θητείες.

Παράλληλα, ο φερόμενος δράστης είναι ενεργό κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς έχει οριστεί αντιπρόεδρος και υπεύθυνος τοπικής αυτοδιοίκησης της τοπικής οργάνωσης Ραφήνας - Πικερμίου. Ωστόσο, η κομματική του ιδιότητα ανεστάλη μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αστυνομια ρεθυμνου
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!
Η όλη επιχείρηση στήθηκε για να… βρεθεί ποιος ευθύνεται  για κάποια συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης που γράφτηκαν στην πόλη στις 25 Μάρτη!
Πρωτοφανής αστυνομική εισβολή σε σπίτι φοιτήτριας τα ξημερώματα!